Να γίνει η αποπληρωμή των οφειλόμενων χωρίς παρακρατήσεις, ζητούν οι αγρότες της...

Να γίνει η αποπληρωμή των οφειλόμενων χωρίς παρακρατήσεις, ζητούν οι αγρότες της Καρδίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Να γίνει η αποπληρωμή των οφειλόμενων χωρίς παρακρατήσεις, ζητούν οι αγρότες της Καρδίτσας

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγρότες του νομού πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Καρδίτσα, ζητώντας άμεσα να γίνει η αποπληρωμή των οφειλόμενων χωρίς παρακρατήσεις.

IMG_3583

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των 68 μπλόκων που έγινε στη Λάρισα, στο πλαίσιο συνέχισης των αγώνων μετά τα μπλόκα.

Σε δηλώσεις του στο «karditsa24» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δεινή θέση και ο αγώνας για την επιβίωση του, θα συνεχιστεί.

Αναφερόμενος στα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης, είπε πως διεκδικούν:

– να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις – ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

–  να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις – ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη».

IMG_3581

Το βλέμμα….  στην Αθήνα

Επίσης, ο κ. Μπούτας υπενθύμισε πως το βλέμμα των αγροτών είναι στραμμένο στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στους Σοφάδες, για να προγραμματιστεί η κάθοδός τους στην πρωτεύουσα.