Τριήμερο εθνικό πένθος στο Βέλγιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου...

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Βέλγιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου υπόπτου

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Βέλγιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου υπόπτου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχει τεθεί ο πλανήτης μετά το αιματηρό χτύπημα των τζιχανιστών στην πρωτεύουσα τηςΕυρώπης. Στο Βέλγιο έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, ενώ ο έως τώρα απολογισμός από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο, αλλά και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες είναι 34 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες.

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε, μέσω διαδικτύου, η τζιχαντιστική, σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”, ως εκδίκηση για τη συμμετοχή του Βελγίου στην εκστρατεία εναντίον του, στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα για τη σύλληψη ύποπτου τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι αρχές του Βελγίου έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τους τρεις υπόπτους, δύο εκ των οποίων έχουν πιθανότατα χάσει τη ζωή τους, ενώ ο τρίτος θεωρείται ότι έχει διαφύγει και καταζητείται.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και άλλες πρωτεύουσες, όπου τόσο η αστυνομία όσο και επίλεκτες μονάδες περιπολούν στους δρόμους και στα αεροδρόμια.

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ευρώπη, για τους πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην αναθεώρηση ή την ενίσχυσή τους.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE