ΓΣΕΕ: Ζητά εννεάμηνη παράταση της Συλλογικής Σύμβασης

ΓΣΕΕ: Ζητά εννεάμηνη παράταση της Συλλογικής Σύμβασης

ΓΣΕΕ: Ζητά εννεάμηνη παράταση της Συλλογικής Σύμβασης

Την άμεση διαπραγμάτευση για την παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά με απόφαση της η σημερινή ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η Διοίκηση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, επικυρώνοντας ομόφωνη απόφαση του 36ου Συνεδρίου, εξουσιοδότησε τον πλειοφηφόντα σύμβουλο Γιάννη Παναγόπουλο να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, για την υπογραφή και παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (με βάση την οποία αμοίβονται περίπου 400.000 εργαζομένοι στην Ελλάδα), μέχρι το τέλος του 2016, με δεδομένο το γεγονός ότι η μετενέργειά της λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Αν δεν υπογραφεί έως τότε η παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, τότε θα βρεθούν στο αέρα τα επιδόματα γάμου και οι «τριετίες», σημειώνουν κύκλοι της ΓΣΕΕ.

Για τη Συνομοσπονδία η παράταση ισχύος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, αφού το αντίθετο θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων του πολύπαθου Ιδιωτικού Τομέα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Όπως είναι γνωστό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η παρούσα, έχουν οχυρωθεί πίσω από το μνημόνιο, που κατήργησε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται τον κατώτατο μισθό.

Ταυτόχρονα όμως, η παρούσα κυβέρνηση δεν τήρησε και την υποχρέωσή της, αντιθέτως την πήρε πίσω, για παράταση του χρόνου μετενέργειας, ώστε να μην γίνουν οι Συλλογικές Συμβάσεις των χιλιάδων εργαζομένων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, δηλαδή να είναι έρμαιο οι εργαζόμενοι στα χέρια του κάθε εργοδότη.

Γι΄ αυτό, με ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου και επικύρωση από τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, εμείς θα επιδιώξουμε την παράταση ισχύος της παρούσας Σύμβασης και αμέσως μετά θα κάνουμε κάθε ενέργεια, κάθε πολιτική αντιπαράθεση, προκειμένου η Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επανέλθει το πλαίσιο των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και βεβαίως η μετενέργεια, η καθολικότητα και η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων».

 

ΠΗΓΗwww.capital.gr
SHARE