Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε αστυνομική επιχείρηση

Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε αστυνομική επιχείρηση

Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε αστυνομική επιχείρηση

Έκρηξη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στις Βρυξέλλες. Ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ, δήλωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Επτά οι συλλήψεις υπόπτων μέχρι τώρα

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Σάερμπεκ (Schaerbeek) στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές «εξουδετέρωσαν» έναν άνδρα, πιθανότατα, έναν από τους υπόπτους για το μακελειό στην πόλη. Από το πρωί ήταν σε εφαρμογή μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που διατηρούσε ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Μεζέρ έχει αποκλειστεί και χαράχθηκε περίμετρος ασφαλείας, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP.

Ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ, Μπερνάρ Κλερφέ, δήλωσε στο AFP πως συνελήφθη ένας ύποπτος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια σημαντικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή.

Παράλληλα, βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομική επιχείρηση στο Σκαρμπέκ έγινε μετά την άρνηση ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Βελγικά μέσα μεταδίδουν ότι συνελήφθη χωρίς ωστόσο η αστυνομία να βεβαιώνει η να διαψεύδει.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έληξε.

Κάτοικος της περιοχής ανήρτησε νωρίτερα φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Αυτόπτες μάρτυρες έγραψαν στο Twitter ότι ακούστηκαν δύο δυνατές εκρήξεις από το επίμαχο διαμέρισμα.

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE