Αυτός είναι ο «τζιχαντιστής με το καπέλο»

Αυτός είναι ο «τζιχαντιστής με το καπέλο» [εικόνα]

Αυτός είναι ο «τζιχαντιστής με το καπέλο» [εικόνα]

Το φως της δημοσιότητας είδε πριν από λίγο φωτογραφία του «τζιχαντιστή με το καπέλο», ο οποίος ήταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες.

 

Πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού, που συνελήφθη από τις βελγικές Αρχές και του αποδόθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

Στη σύλληψη του τρίτου τρομοκράτη, που βρισκόταν μαζί με τους καμικάζι του αεροδρομίου, προχώρησαν οι βελγικές αρχές, με την Εισαγγελία να επιβεβαιώνει σήμερα, Σάββατο, πως πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα ανέφερε σήμερα πως ο άνδρας ήταν ένας από τους έξι που συνελήφθησαν μετά από επιδρομή της αστυνομίας την Πέμπτη.

 

Σε ανακοίνωση τονίζει πως κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών.

Τα βελγικά Μέσα σημειώνουν πως ο Σεϊφού είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος, με την αστυνομία, ωστόσο, να μην το επιβεβαιώνει.

 

Αναφορές στα βελγικά ΜΜΕ σημειώνουν ακόμη πως ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο, αναγνώρισε τον Σειφού ως τον άνδρα με το καπέλο και το λευκό μπουφάν.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως ένας δεύτερος άνδρας ο Αμπουκαμπάρ Α κατηγορείται, επίσης, για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, ενώ ένας ακόμα, ο Ραμπάχ Ν συνδέεται με το αιματοκύλισμα του Παρισιού.

Ο Σειφού φαίνεται πως ζούσε σε ένα μικρό στούντιο μόλις 500 μέτρα μακριά από τον σταθμό του Μάαλμπερκ, σύμφωνα με την De Morgen. Οπως σημειώνει, οι αρχές έψαχναν το μικρό σπίτι για πέντε ώρες.

 

SHARE