Υποψήφιος για 6 βραβεία EMMY ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Υποψήφιος για 6 βραβεία EMMY ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Υποψήφιος για 6 βραβεία EMMY ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Υποψήφιος για έξι βραβεία ΕΜΜΥ είναι εφέτος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με την ομάδα του, χάρη στην τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων,που έγιναν το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού και είχαν τον τίτλο «Origins».

Η 43η τελετή απονομής των Daytime Emmy Awards θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι προτεινόμενος για δύο βραβεία Emmy στις κατηγορίες «Outstanding Directing Special Class» και «Outstanding Art Direction- Set Decoration- Scenic Design».

Ειδικότερα, στην κατηγορία «Σκηνοθεσία» (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και οGreg Breakell, με τους Τίνα Παπανικολάου και Louise Story να ακολουθούν ως βοηθοί σκηνοθέτη. Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά (outstanding art direction -set decoration -scenic design), το βραβείο διεκδικούν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου καιΘανάσης Ντεμίρης (σκηνική διεύθυνση) και οι Michael Curry (art director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών). Για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της τελετής έναρξης, ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται οι Θεόδωρος Κουρεντζής καιΒαγγελίνο Κουρεντζής (Outstanding Music Direction and Composition).

Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Lighting Direction».

Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design -Styling».

Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) με το βραβείο να διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen καθώς και ο Justin Arthur.

SHARE