Αφιερωμένη στην Παιδική Φωνή η 8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Αφιερωμένη στην Παιδική Φωνή η 8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών

Αφιερωμένη στην Παιδική Φωνή η 8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Αφιερωμένη στην Παιδική Φωνή ως Κραυγή Αγωνίας και Ικεσίας, ως έκκληση για Ειρήνη, Αξιοπρέπεια, και προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, είναι η 8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που θα διεξαχθεί σε Καρδίτσα και Μουζάκι, από αύριο 31 Μαρτίου έως και τις 16 Απριλίου.

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας από τον κ. Νίκο Ευθυμιάδη σε συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου, τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του νομού, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας και τον Εικαστικό Όμιλο.

Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου κάλεσαν όλους τους συμπολίτες να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα παρουσίασαν και το πρόγραμμα της Συνάντησης.
Αρχικά το λόγο πήρε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Ευθυμιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, επισημαίνοντας πως μέσω των εκδηλώσεων όχι μόνο προάγουν πολιτισμό, αλλά ταυτόχρονα φέρνουν χρήματα στον τόπο τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Χορωδίες (3)

Ο κ. Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το Φεστιβάλ γίνεται πλέον θεσμός μετά από μεγάλη προσπάθεια.

«Το Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό, καθώς είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, απευθύνεται σε νέους και νέες, που είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας, γίνεται στην Καρδίτσα και είναι πολιτιστικό γεγονός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είναι προσφορά και κίνητρο για να γεννηθούν νέες ιδέες…από νέα παιδιά που θα δείξουν το ταλέντο τους.
Καλούμε όλους να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ, για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συνεχίσουν…».

Ο κ. Τσιάκος

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που αναδεικνύει την χορωδιακή μουσική και ιδιαίτερα την ενασχόληση των νέων παιδιών με αυτή.

«Η 8η συνάντηση αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής για την Καρδίτσα. Στη διάρκεια της διοργάνωσης χιλιάδες χορωδοί και συνοδοί τους θα βρεθούν στην περιοχή και θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν και να τους γνωρίσουμε.

Πολλοί θα επισκεφθούν τις καταπληκτικές ομορφιές που διαθέτει ο τόπος μας.

Ευελπιστούμε πως τόσο τα νέα παιδιά, όσο και οι συνοδοί τους θα γίνουν αγγελιοφόροι θετικών σχολίων και κριτικών που θα αφορούν στην περιοχή μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα στηρίζει από την πρώτη στιγμή αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, καθώς πιστεύει πως προσφέρει σημαντικά οφέλη στον τόπο μας» δήλωσε.

Ο πατήρ Δημήτριος

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ιεράς μας Μητρόπολης, Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Δημήτριος Θεοδωρόπουλος συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή και εκ μέρους του Ποιμενάρχη μας κ.κ. Τιμοθέου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα σπουδαίο θεσμό.

Ο κ. Ψημμένος

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ψημμένος στην τοποθέτησή του είπε:

« Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας που εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι μια από τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αισίως έφθασε στην 8η διοργάνωση και αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό για την περιοχή μας.

Είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει τη Χορωδιακή Τέχνη, η οποία αποτελεί δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και παράλληλα συμβάλει στην καλλιέργεια της σε επίπεδο σχολικών κοινοτήτων.

Μέσω αυτής της διοργάνωσης δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές με κοινή αγάπη για τη Χορωδιακή Μουσική να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας.

Η φετινή διοργάνωση αποκτά και μια ευρύτερη ακόμα σημασία και αξία, καθώς είναι αφιερωμένη στην Παιδική Φωνή ως κραυγή αγωνίας και ικεσίας, ως έκκληση για Ειρήνη, Αξιοπρέπεια, και την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που τόσο βάναυσα παραβιάζονται σήμερα.

Ο Δήμος Καρδίτσας είναι πάντοτε αρωγός και συμμέτοχος στις διοργανώσεις-θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό και προωθούν την πνευματική καλλιέργεια και τη μουσική παιδεία».

Ο κ. Στάθης

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Δήμου Μουζακίου κ. Στάθης εξέφρασε τη χαρά του που ο Δήμος Μουζακίου θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση, επισημαίνοντας πως τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομική κρίσης και κυρίως της ανθρωπιστικής κρίσης όλοι οι πολίτες θα έχουν την τύχη να απολαύσουν ένα πολιτιστικό θέαμα.

Ο κ. Παπανούσκας και η κα. Μητσιάδη

Από την πλευρά τους, τόσο ο Διευθυντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Παπανούσκας, όσο και η Δ/ντρια της Α/θμιας Δ/νσης κα. Μητσιάδη δήλωσαν αρωγοί του όλου εγχειρήματος, λέγοντας πως το Φεστιβάλ προάγει τη φιλία, την εκπαίδευση, τη μάθηση γενικότερα και πως είναι ένα σοβαρό αντιστάθμισμα σε φαινόμενα bullying, ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Ο κ. Αντωνίου

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου είπε μεταξύ άλλων πως επρόκειτο για ένα Φεστιβάλ «τόνωσης» για την τοπική αγορά, τόσο για τα εμπορικά καταστήματα, όσο και τα εστίασης, αφού θα εισρεύσουν στην περιοχή μας χιλιάδες χορωδοί.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαχούλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάττας, Αναγνωστόπουλος και Νούσιος, ο Πρόεδρος του Εικαστικού Ομίλου και επιχειρηματίες της πόλης που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Χορωδίες (4)

SHARE