Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων στην Τουρκία. Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί

Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων στην Τουρκία. Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας 

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα, σύμφωνα με μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Κατά την ίδια πηγή, επρόκειτο για επίθεση εναντίον ενός μικρού λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, η οποία διαπράχθηκε με όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και γενικότερα στην Ανατολία, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗhttp://news247.gr
SHARE