Ο Σκουρλέτης εγκαινίασε το δίκτυο φυσικού αερίου στα Φάρσαλα

Ο Σκουρλέτης εγκαινίασε το δίκτυο φυσικού αερίου στα Φάρσαλα

Ο Σκουρλέτης εγκαινίασε το δίκτυο φυσικού αερίου στα Φάρσαλα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη του υπουργείου, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ, της ΕΠΑ Θεσσαλίας, εκπροσώπους της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών επισκέφτηκε χθες το εργοτάξιο φυσικού αερίου των Φαρσάλων, και εγκαινίασε το δίκτυο ενώ ταυτόχρονα συνομίλησε και ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Μπακούρα και τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αριστομένη Καραχάλιο.

Το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Φαρσάλων υλοποιείται εκ μέρους του ΔΕΣΦΑ και της ΕΠΑ Θεσσαλίας και περιλαμβάνει την κατασκευή 6 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης, 2,75 χλμ δικτύου μέσης πίεσης, κατασκευή σημείου εισόδου στην πόλη και αγωγού τροφοδοσίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ. Ήδη 23 δημοτικά κτίρια έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο ενώ μεγάλη είναι η ανταπόκριση και από τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές. Η τροφοδότηση της πόλης αναμένεται να γίνει το Σεπτέμβριο του 2016.

σκουρλέτης φαρσαλα (2)

Παράλληλα, εκτός από την κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου, οι ΕΠΑ συνεχίζουν τις επενδύσεις σε συστήματα με γνώμονα την ασφάλεια του δικτύου διανομής, με την ανάπτυξη και εξέλιξη Δικτυακών & Διαδικτυακών Εφαρμογών του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών των εταιριών (GIS), καθώς επίσης και σε συστήματα αυτοματισμού, τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και εποπτείας του Δικτύου Διανομής (SCADA).

Επιπλέον, οι ΕΠΑ αναπτύσσουν ηλεκτρονικές εφαρμογές για την συντήρηση, λειτουργία και Άμεση Επέμβαση, ενώ έχει προχωρήσει η εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική ανάθεση επίβλεψη παρακολούθηση και καταγραφή των έργων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι προγραμματίζεται η εγκατάσταση μονάδων τηλεμέτρησης στον βιομηχανικό, οικιακό και εμπορικό τομέα με σκοπό την παρακολούθηση, καταγραφή και διαχείριση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου».

ΠΗΓΗwww.ifarsala.gr
SHARE