ΗΠΑ: Aεροσκάφος επέστρεψε στην Χαβάη όταν ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα

ΗΠΑ: Aεροσκάφος επέστρεψε στην Χαβάη όταν ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα

ΗΠΑ: Aεροσκάφος επέστρεψε στην Χαβάη όταν ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα

Ένα αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή Χαβάη – Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην Χονολουλούκαθώς ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στο χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό των επιβάατών παρά τις παρατηρήσεις του πληρώματος, είπε χθες εκπρόσωπος του FBI.

Στον 72χρονο Χιόνγκταϊ Πάι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης έργου του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 903 της United Airlines το πέρασμένο Σάββατο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο.

Ο Πάι φέρεται να αγνόησε τις οδηγίες του πληρώματος και να κατευθύνθηκε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του γεύματος για «να διαλογιστεί και να κάνει γιόγκα», σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η σύζυγός του που ταξίδευε μαζί του προσπάθησε να τον πείσει να κάτσει στη θέση του αλλά εκείνος την έσπρωξε και φώναζε.

Αμερικανοί πεζοναύτες που επέβαιναν στο σκάφος βοήθησαν το πλήρωμα να οδηγήσει τον άντρα στη θέση του, είπε ο ειδικός πράκτορας του FBI Τομ Σάιμον, εκπροσωπώντας το γραφείο της Υπηρεσίας στην Χονολουλού. «Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση, ωστόσο θα πρέπει οι επιβάτες να υπακούν στις οδηγίες του πληρώματος όταν το σκάφος βρίσκεται βρίσκεται στον αέρα», είπε ο Σάιμον.

Ο Πάι, συνταξιούχος αγρότης, γυρνούσε στο σπίτι του στη Νότιο Κορέα μέσω Ιαπωνίας και δεν είχε κοιμηθεί μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη, είπε ο δικηγόρος του, Τζ.Τ. Κιμ στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Προσπαθούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του», είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι «μάλλον για αυτό πιστεύω ότι προσπαθούσε να κάνει ασκήσεις γιόγκα, για να χαλαρώσει».

Την Τετάρτη ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Πάι με εγγύηση 25.000 δολαρίων -περίπου 22.000 ευρώ-, αλλά του είπε να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριό του και να μείνει στο νησί Οάχου, του συμπλέγματος νησιών της Χαβάης. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE