ΤΕ Πόλης Καρδίτσας ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με τις κατασχέσεις που προχωράει ο...

ΤΕ Πόλης Καρδίτσας ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με τις κατασχέσεις που προχωράει ο Δήμος Καρδίτσας

ΤΕ Πόλης Καρδίτσας ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με τις κατασχέσεις που προχωράει ο Δήμος Καρδίτσας

Η ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει  την δημοτική αρχή Καρδίτσας, που προχωρά σε αναγκαστική είσπραξη παλιών οφειλών με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, απ’ ευθείας απ’ τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Προχωράει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, καταθετικών και μισθοδοσίας, για χρέη που υπάρχουν από το 2001 έως το 2012 άνω των 50€ τσουβαλιάζοντας όλους τους δημότες μαζί, τον άνεργο-τον συνταξιούχο με τον επιχειρηματία που δεν πληρώνει, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό σε παραπέρα επιδείνωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, σε ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.

Θεωρούμε απαράδεκτο, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, όταν  έχουν ανατραπεί σειρά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μικροί αυτοαπασχολούμενοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, όλο και περισσότερες οικογένειες οδηγούνται στην εξαθλίωση, ο Δήμος Καρδίτσας να συνεχίζει εφαρμόζοντας το αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο της κυβέρνησης και της ΕΕ να να «ξεζουμίζει» με υπέρογκα τέλη, με πρόστιμα και προσαυξήσεις, αυτούς που δεν έχουν, τα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν.

Το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, που έχει τη σφραγίδα του «Καλλικράτη», της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και όλων των αντιλαϊκών διατάξεων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, τους επιβάλλει να λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Το πλαίσιο αυτό προβλέπει, εκτός των άλλων, λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των δημοτών που οφείλουν με μια διαδικασία που αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά μεγαλο-οφειλέτες και λαϊκά νοικοκυριά.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, και πρέπει αυτό να συνειδητοποιηθεί απ’ τις λαϊκές οικογένειες, ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που τους επιτίθεται αδυσώπητα, αλλά είναι και οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές που στην ίδια κατεύθυνση εξαπολύουν φορομπηχτική και ληστρική επίθεση στα εισοδήματα και στη ζωή τους. Να συνειδητοποιήσουν ότι οι δήμοι είναι μέρος του  ίδιου μηχανισμού με την κυβέρνηση, εφαρμόζουν και προωθούν μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους.

Να θυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτές τις απαράδεκτες εισπρακτικές μεθόδους για « να γεμίσει τα άδεια ταμεία του δήμου» ο δήμαρχος της Καρδίτσας έχει μέσω της ΚΕΔΕ συμφωνήσει να χαριστούν τεράστια ποσά οφειλόμενα απ’ το κράτος «για να σωθεί η οικονομία». Αποδέχεται συνεχώς τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και βοηθάει το κράτος να φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυταπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.

Δεν πρέπει να δεχτούμε λογικές ότι «έτσι λέει ο νόμος έτσι  πρέπει να γίνει». Αυτούς τους νόμους τους ψήφισαν  όλα τα κόμματα- εκτός ΚΚΕ – που ανήκουν όχι μόνο ο δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιποι εκκλεγμένοι τους στο δήμο Καρδίτσας.

Νόμος είναι το δικαίωμα της φτωχής οικογένειας να ζήσει με αξιοπρέπεια ικανοποιώντας βασικές ανάγκες.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να λειτουργήσει με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.

  • Να πάρει μέτρα και πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να επιστρέψει τα χρήματα που έχει κατασχέσει από αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
  • Να απαιτήσει ταυτόχρονα να διασφαλίσει έσοδα για το δήμο από αυτούς που οφείλουν να πληρώσουν, από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου με αύξηση των δημοτικών τελών.
  • Να διεκδικήσει την επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος για τις ανάγκες λειτουργίας όλων των υποδομών του

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, το σωματείο τους, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Καρδίτσας, τα σωματεία τους, να αντιταχτούν στην ενέργεια αυτή διεκδικώντας να μην προχωρήσει στην αναγκαστική είσπραξη των οφειλών από τις φτωχές οικογένειες.

SHARE