Πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας

Πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας

Πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9:30 σήμερα το πρωί η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Πορεία Αγώνα κατά της Ανεργίας» με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα». Η πορεία ξεκίνησε με προσυγκέντρωση το Σάββατο 2 Απριλίου στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στις 19.30, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες πρόκειται να καλύψουν την απόσταση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια εντός διαστήματος 8 ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου προγραμματίζεται να γίνουν πολλές συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων.

Σκοπός της πορείας είναι η διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψης του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έργων υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE