Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο προσφυγικό με τον Μπάμπη Τσέρτο

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο προσφυγικό με τον Μπάμπη Τσέρτο

-Διοργανώνει αύριο στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας -Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο προσφυγικό με τον Μπάμπη Τσέρτο

Μουσική βραδιά με τίτλο «Εγώ είμαι προσφυγάκι σας το λέω, την πατρίδα μου θυμάμαι… και όλο κλαίω» διοργανώνει αύριο στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, όπου θα εμφανιστεί ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι, ο Μπάμπης Τσέρτος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

IMG_3872

Την εκδήλωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας.

Με αφορμή λοιπόν τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, σήμερα το μεσημέρι ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Σωτήριος Ριζάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Διευθυντής της Δ/θμιας Εκ/σης κ. Μιχάλης Παπανούσκας και ο Καθηγητής που επιμελείται την ενορχήστρωση και θα διευθύνει τα μουσικά σύνολα κ. Ηλίας Παππάς, παρουσία του σημαντικού μουσικού – τραγουδιστή κ. Μπάμπη Τσέρτου,  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και κάλεσαν τους συμπολίτες να παραστούν στην εκδήλωση και να απολαύσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στο ρεμπέτικο και στο σμυρναίικο τραγούδι.

Δεν παρέλειψαν βεβαίως, να ευχαριστήσουν θερμά τον καλλιτέχνη για τη συμμετοχή του, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη που υπηρετεί με ήθος το τραγούδι, όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Τσέρτος σημείωσε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η σύμπραξή του με μαθητές του Μουσικού Σχολείου, υπογραμμίζοντας πως η Παιδεία θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα. «Όμως δυστυχώς, αυτό στις μέρες μας, δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ζήτησε από τους διοργανωτές να αναγνωρίζουν και το σημαντικό έργο των συνθετών – στιχουργών και όχι μόνο των τραγουδιστών,  καθώς όπως είπε,  οι δημιουργοί είναι πιο σημαντικοί και περνούν δύσκολα. Κυρίως αυτή την περίοδο, που ζούμε την «κατάρρευση» της μουσικής δισκογραφίας.

SHARE