Εκδήλωση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό το Σάββατο στο Παυσίλυπο

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό το Σάββατο στο Παυσίλυπο

Διοργανώνουν από κοινού ΕΛΜΕΚ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλαστήρας»

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό το Σάββατο στο Παυσίλυπο

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό διοργανώνουν από κοινού το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου στις 10.30 το πρωί στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλαστήρας».

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ειδικός στα θέματα αυτά, εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Μπαλάγκας, ενώ συνδικαλιστική άποψη επί του καίριου αυτού θέματος θα εκφέρει ένα μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η συνέντευξη τύπου

Με αφορμή λοιπόν τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και την απεργία της 7ης Απρίλη, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Στέφανος Θεολόγης παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας πως το ασφαλιστικό είναι ένα καίριο ζήτημα που αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, είτε αυτοί είναι ενεργοί στην υπηρεσία, είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα.

Κάλεσαν δε όλους τους εκπαιδευτικούς του Νομού να προσέλθουν στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο για τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανελέητη ολομέτωπη πολιτική που αποδομεί καθημερινά κάθε έννοια κράτους δικαίου και πρόνοιας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καραγιάννης είπε μεταξύ άλλων:

«Καθημερινά αποψιλώνονται δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες του κινήματος των εργαζομένων ενάντια στο δεσποτισμό της εκάστοτε εργοδοσίας. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη ο κόσμος της εκπαίδευσης, ως πυλώνας της Ελληνικής κοινωνίας, ορθώνει το ανάστημά του σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πολιτικής που υλοποιείται ως απόρροια των υπογραφέντων μνημονίων και αποτροπής της διαφαινόμενης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς που θα σημάνει τη φτωχοποίηση της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι συνάδελφοι να συνειδητοποιήσουν ότι με πάνδημες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, μπορούν να αποτραπούν και να ανατραπούν  οι μνημονιακές πολιτικές που θίγουν το βιοτικό επίπεδο των εκπαιδευτικών.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016».

Από την πλευρά του ο κ. Θεολόγης επεσήμανε πως τα προβλήματα είναι κοινά και πως ο αγώνας για την ανατροπή των δυσβάσταχτων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μονόδρομος για τους εκπαιδευτικούς.

Κλείνοντας είπε πως δεν πρέπει να λείψει κανείς από το απεργιακό συλλαλητήριο της 7ης Απρίλη, καθώς η μαζική συμμετοχή θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στους κυβερνώντες.

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και το μέλος της ΕΛΜΕΚ κ. Σωκράτης Παππάς.

SHARE