Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τον αγώνα των τευτλοπαραγωγών της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας που προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις στα  εργοστάσια τηςΕλληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ),  διεκδικώντας να πληρωθούν για την περσινή σοδειά που παρέδωσαν, την συνδεδεμένη ενίσχυση  και τα ποσά που τους οφείλονται μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013.

Ταυτόχρονα, ζώντας στην αβεβαιότητα ως προς την ύπαρξη της τευτλοκαλλιέργειας για τις επόμενες χρονιές, αγωνίζονται για την διατήρηση των εργοστασίων, τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της ΕΒΖ σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και της ντόπιας παραγωγής, για την κάλυψη των αναγκών του λαού σε εγχώρια ζάχαρη.

Οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων δεν αφορούν μόνο την αγροτιά που αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια δυναμική καλλιέργεια αλλά και τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ που θα χάσουν τη δουλειά τους, και γενικότερα τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού η αύξηση των εισαγωγών ζάχαρης συνδέεται και με την αύξηση της τιμής της για τους καταναλωτές. Η παραγωγή των τεύτλων στην Ελλάδα και τα εργοστάσια ζάχαρης μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη και άλλα προιόντα και να μη γίνονται εισαγωγές τους αφού μπορούν και παράγονται στην Ελλάδα.

Όμως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχώς υπόσχεται και απλόχερα προσφέρει  πόρους, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακό νόμο, μείωση τιμολογίου ενέργειας και άλλα πολλά στους ιδιώτες «επενδυτές», ντόπιους και ξένους,έχει εγκαταλείψει τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΕΒΖ και συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της και σ’ αυτόν τον τομέα.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους τευτλοπασραγωγούς\ς, αλλά και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της ΕΒΖ να εντείνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων τους.

Καλούμε, επίσης, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συνεχίσουν την πάλη  κατά της αντιλαϊκής πολιτικής ης ΕΕ και της κυβέρνησης που με τα μέτρα που προωθεί – κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ, βαριά φορολογία, ασφαλιστικό – λαιμητόμος, αύξηση του κόστους παραγωγής, κόψιμο επιδοτήσεων, χαμηλές τιμές παραγωγού  κ.α. – τους σπρώχνει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Μετά την 40ήμερη σκληρή μάχη που δώσαμε στα μπλόκα, το επόμενο πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού της μικρομεσαίας αγροτιάς έχει κλειστεί για την 48ωρη απεργία και το απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

5 Απρίλη 2016