Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους Καρδίτσας: 30 Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται στην πόλης μας

Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους Καρδίτσας: 30 Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται στην πόλης μας

Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους Καρδίτσας: 30 Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται στην πόλης μας

Έφτασαν την Παρασκευή 8/4/2016 από την Ειδομένη στην πόλη μας και φιλοξενούνται 30 Σύριοι πρόσφυγες, οι 20 γυναίκες και παιδιά , σε ιδιωτικό χώρο που παραχωρήθηκε από τον συμπολίτη μας και Δημ. Σύμβουλο κύριο Κώστα Μιχαλάκη και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτή του την κίνηση.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είχαν φιλοξενηθεί ξανά στην περιοχή μας,στα Λουτρά Σμοκόβου για 4 ημέρες πριν μεταβούν στην Ειδομένη στις 2/3/2016 όπου και παρέμεναν μέχρι την Παρασκευή.

Όταν διαπίστωσαν ότι τα σύνορα έκλεισαν και δεν πρόκειται να ανοίξουν εκδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν ξανά σε μια δομή κοντά μας.

Δυστυχώς όμως παρά την πίεση της κυβέρνησης να ορίσουν οι ΟΤΑ έναν χώρο από τους προτεινόμενους ή να προτείνουν κάποιον άλλον , αυτό δεν κατέστη δυνατό!

Αναλάβαμε λοιπόν δράση μια ομάδα εθελοντών από το «Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους» που δραστηριοποιούμαστε στον Νομό Καρδίτσας , ήρθαμε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες άδειες και να προετοιμάσουμε κατάλληλα τον χώρο φιλοξενίας.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και να τους προσφέρουμε μια αξιοπρεπή και ασφαλή φιλοξενία για όσο καιρό χρειαστεί.

Λυπηρό είναι το γεγονός όταν κατά την άφιξή τους αντιμετωπίσαμε την αντίδραση κάποιων ανθρώπων που ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι αντιδράσεις δεν θα συνεχιστούν και η τοπική κοινωνία θα αντιληφθεί πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πρόσφυγες κι έτσι να τους αγκαλιάσουμε και να τους καλωσορίσουμε όλοι μαζί!
Η Αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος!

Καλλούμε τους συμπολίτες μας που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας Μαρία Αμπαντζή 6983847570
Σύντομα θα ανακοινώσουμε και λίστα με είδη πρώτης ανάγκης.