Εγκαινιάστηκε η έκθεση: μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω στην Δημοτική Πινακοθήκη...

Εγκαινιάστηκε η έκθεση: μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας  

Εγκαινιάστηκε η έκθεση: μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω  στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας   

Το απόγευμα της Παρασκευής (8. 4. 2016) πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) τα εγκαίνια της έκθεση μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω. Η έκθεση αποτελεί ουσιαστικά την συμμετοχή της πινακοθήκη στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας για την προσεχή εβδομάδα, την 1η εβδομάδα ποδηλάτου.

SONY DSC

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 19 σύγχρονοι έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες και  καλλιτέχνιδες και παρουσιάζονται 42 έργα – είναι έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμεικής και κατασκευές. Το πλήθος των τεχνικών, των υλικών, αλλά και των δημιουργών που συμμετέχουν σκιαγραφούν την πολυφωνία, με την οποία προσεγγίζουν το κεντρικό θέμα που είναι το ποδήλατο, ένα θέμα ιδιαίτερα γνωστό και χαρακτηριστικό για την Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου.

SONY DSC

Όλοι και όλες οι δημιουργοί που συμμετέχουν είναι μέλη της εικαστικής ομάδας greekartists.info. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2011 και συγκροτήθηκε γύρω από τον ομώνυμο διαδικτυακό τόπο, τον οποίο αντιμετωπίζουν ως μία ανοιχτή ψηφιακή πινακοθήκη: τα μέλη προβάλλουν από κοινού τις δουλειές τους και οργανώνουν ομαδικές θεματικές εκθέσεις υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την σύγχρονη ελληνική εικαστική παραγωγή.

Η έκθεση μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω αποτέλεσε την πρώτη εκθεσιακή απόπειρα της ομάδας. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘’Μελίνα’’ (2013) και κατόπιν ταξίδεψε σε πολλές πόλεις και πινακοθήκες της Ελλάδας για να ολοκληρώσει την διαδρομή της στην πόλη μας, μιας και η παρουσίαση στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας θα είναι ο τελευταίος σταθμός της έκθεσης.

SONY DSC

Στα εγκαίνια ήταν παρούσες οι συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες και μέλη της ομάδας greekartists.info κυρίες Νέλλη Γιαχανατζή (κεραμίστρια) και Ράνια Γριμάλδη – Κορομηλά (χαράκτρια), οι οποίες ακαταπόνητα μας ξενάγησαν στην έκθεση και μας έδωσαν πληροφορίες για τις ιδιαίτερες τεχνικές των έργων.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Αντώνης Αθανασίου, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Ρένα Ανούση – Ηλία, Κωνσταντίνος Βαλαής, Νέλλη Γιαχανατζή, Ράνια Γριμάλδη – Κορομηλά, Νίκος Δεσεκόπουλος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Γιάννης Κολιός, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Δήμητρα Κουμαντάκη, Μαρία Κτιστοπούλου, Λιάνα Μελισσαράτου, Σύνη Παπαγιάννη, Θόδωρος Παπαγιάννης, Μιμή (Δήμητρα) Πετροπούλου – Δημητράκη, Τάσος Ράλλης και Βαρβάρα Σταϊνχάουερ – Παπαστεφανάκη.

SONY DSC

διάρκεια: 8. 4 – 7. 5. 2016

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 6μ.μ. – 9μ.μ.

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ. – 2μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

SONY DSC