Επιστολή Αγοραστού προς τον υπουργό Εργασίας για τον αποκλεισμό Δήμων και Περιφερειών...

Επιστολή Αγοραστού προς τον υπουργό Εργασίας για τον αποκλεισμό Δήμων και Περιφερειών από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Επιστολή Αγοραστού προς τον υπουργό Εργασίας για τον αποκλεισμό Δήμων και Περιφερειών από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Την έντονη αντίθεση του στη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η ανακοίνωση τουΥπουργείουΕργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύηςγια τους51 Δήμουςτης χώρας στους οποίους θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης απασχόλησης, δυστυχώς αφήνει εκτός πολλές περιοχές της χώρας και τουςανέργουςπου κατοικούν σ’ αυτές.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εμμένει στην πάγια θέση της, πως το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανοίξει για όλους τους Δήμουςκαι τις Περιφέρειεςκαι μάλιστα με προτεραιότηταστις περιπτώσεις πουέχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν αποτελούν, βεβαία, λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, ωστόσο είναι μία ανακούφιση για χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς η διάρκεια των νέωναυτώνπρογραμμάτων θα είναι πλέον 8μηνη αντί 5μηνηστο παρελθόν.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας υλοποιώντας μια δικαιότερη κατανομή,που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ανεξαιρέτως».

SHARE