Ολονυκτία για τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης – Στις 15:00 νέες διαβουλεύσεις...

Ολονυκτία για τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης – Στις 15:00 νέες διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο

Ολονυκτία για τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης – Στις 15:00 νέες διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο

Στις 3 το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης. Οι μαραθώνιες συζητήσεις ξεκίνησαν περίπου στις 10 το βράδυ και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις επτά το πρωί, χωρίς τελική συμφωνία.

Ο Γιώργος Σταθάκης πισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών ενώ εκτιμά ότι το μόνο που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι το φορολογικό αν και η εληνική πλευρά δηλώνει ότι δε συζητά αφορολόγητο κάτω από τα 9.100 ευρώ. Αγκάθι είναι και το θέμα των «κόκκινων» δανείων» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μιλά για «2-3 ανοιχτά θέματα» αλλά να μη δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτά.

Στις διαπραγματεύσεις πήρε μέρος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. «Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξερχόμενος από τη συνάντηση. «’Έχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στο μεταξύ, σε θρίλερ εξελίχθηκε και η διαπραγμάτευση για τις επικουρικές συντάξεις, καθώς δε βγήκε λευκός καπνός. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποχώρησε από την συνάντηση με τους θεσμούς στις 2.30 τα ξημερώματα καθώς δεν είχε καταστεί δυνατό να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. «Η νύχτα είναι νέα» είπε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας υπονοώντας ότι η συζήτηση ενδέχεται να ξαναρχίσει. Ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε «τεράστια» τη διαφορά που χωρίζει Αθήνα θεσμούς για το θέμα των επικουρικών.