Σόιμπλε: Λύση χωρίς ελάφρυνση χρέους

Σόιμπλε: Λύση χωρίς ελάφρυνση χρέους

Σόιμπλε: Λύση χωρίς ελάφρυνση χρέους

«Αρκετά αισιόδοξος» ότι οι δανειστές θα καταλήξουν εντός των επομένων εβδομάδων σε μια λύση για την Ελλάδα εμφανίσθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας όμως ότι η λύση δεν θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους.

«Θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους αλλά κυρίως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, δεδομένου του ότι οι διάρκειες αποπληρωμής του ελληνικού χρέους φθάνουν ήδη έως και τα 35 χρόνια και ότι οι πληρωμές τόκων έχουν αναβληθεί για δέκα χρόνια, εκείνοι που μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά «δεν θέλουν να συζητήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα» και για το γεγονός ότι η Αθήνα χρειάζεται να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί.

«Βοηθάμε την Ελλάδα- της δίνουμε χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές πάντα τηρούν τις συμφωνίες τους, άλλα ότι είναι δύσκολο για την Αθήνα να κάνει το ίδιο.