Κρ. Λαγκάρντ: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

Κρ. Λαγκάρντ: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

Κρ. Λαγκάρντ: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπουπου παραχώρησε την Πέμπτη ενόψει της εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στη Σύνοδο θα συμμετέχει και ουπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λ. Αργύρη, η κα Λαγκάρντ υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, σημειώνοντας πως πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα, μέσα από ηρωικές προσπάθειες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, βιωσιμότητα και κυριαρχία, και πως γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Επανέλαβε δε τη γνωστή θέση του ΔΝΤ περί της ανάγκης ύπαρξης δύο πυλώνων, στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους. Προσέθεσε, όμως, ότι απαιτούνται και «ρεαλιστικές προσεγγίσεις».

Διαβεβαίωσε πως το ΔΝΤ κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή, καταβάλλοντας μάλιστα κοπιώδη προσπάθεια.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE