Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες της...

Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες της Ιεράς μας Μητρόπολης

Στις 17 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30 μ.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες της Ιεράς μας Μητρόπολης

Στην Καρδίτσα φτάνει το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», στις 17 Απριλίου 2016, και ώρα 19.30, στην αίθουσα τελετών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις ανάγκες των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν παραδοσιακά συγκροτήματα και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.) και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Ιερά μας Μητρόπολη και το Δήμο Αργιθέας.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι εξής σύλλογοι:

– Σύλλογος Ποντίων Καρδίτσας «Εύξεινος Λέσχη»

-Σύλλογος Κρητών ν.Καρδίτσας

-Λ.Ε. Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

-Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας «Η Μέριμνα»

-Σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου

-Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

-Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

-Μορφωτικός Λαογραφικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρίνης

-Ομάδα λαϊκού και Παραδοσιακού χορού Καρποχωρίου

-Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

-Σύλλογος Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων «Παναγία η Σπηλιώτισσα»

-Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ΄ημάς Ανατολή»

-Πνευματική εστία Καρδιτσομάγουλας.

Η συνέντευξη τύπου

Σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και κάλεσαν όλους τους συμπολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων.

Αρχικά το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ. κ. Νανά Μαυραντζά, η οποία εξήγησε τον τίτλο της εκδήλωσης, αλλά στάθηκε και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, λέγοντας τα εξής:

«Σε πολλούς ο τίτλος της εκδήλωσης μπορεί να φαίνεται άκαιρος, όμως το γεγονός ότι στο Φεστιβάλ επιλέχτηκε ο Άη Βασίλης, δηλαδή ο Μέγας Βασίλειος, επίσκοπος Καισαρείας, ο οποίος υπήρξε με το έργο του ο μεγαλύτερος ακτιβιστής της εποχής του, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο βίος και το έργο του αποτελεί έμπνευση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε για εμάς.

Ο Μέγας ή Άγιος Βασίλειος βοηθούσε πάντοτε τους αδικημένους και κουρασμένους, τους πεινασμένους και τους αρρώστους, ανεξάρτητα από το γένος, τη φυλή και το θρήσκευμα. Έτσι το όραμά του το έκανε πραγματικότητα ιδρύοντας ένα πρότυπο και για τις μέρες μας κοινωνικό και φιλανθρωπικό σύστημα, τη «Βασιλειάδα».

Ένα ίδρυμα που λειτουργούσε νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο και ξενώνας για την φροντίδα και ιατρική περίθαλψη των φτωχών αρρώστων και ξένων. Τις υπηρεσίες του τις πρόσφερε το ίδρυμα δωρεάν σε όποιον τις είχε ανάγκη. Το προσωπικό του ιδρύματος αυτού ήταν εθελοντές που προσφέρανε την εργασία για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Ήταν ένα πρότυπο και σε άλλες επισκοπές  και στους πλουσίους ένα μάθημα να διαθέτουν τον πλούτο τους με ένα αληθινά χριστιανικό τρόπο. Πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού η έμπνευση που είχε ο Άγιος Βασίλειος, τον 4ο αιώνα μ.Χ. να ιδρύσει και να λειτουργήσει ένα τέτοιο ίδρυμα – πρότυπο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων, έχοντας την πρωτοβουλία, και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση αυτή στην πόλη της Καρδίτσας, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, βοηθώντας στο ελάχιστο το δύσκολο έργο που επιτελεί.

Ταυτόχρονα με τον εθελοντισμό και την συλλογική προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων και την στήριξη των υπολοίπων φορέων, προσπαθούμε να προσφέρουμε κοινωνικό έργο.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και αντί εισιτηρίου ο καθένας μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Στην προσπάθεια αυτή, θέλουμε όλοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, προσφέροντας όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούν,  καθώς μέσα από τον πολιτισμό και την παράδοση, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας και η αλληλοσυμπαράσταση γίνονται γέφυρες ελπίδας. Πρόκειται για μία εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν όλοι αφιλοκερδώς, χορευτές, χοροδιδάσκαλοι, μουσικοί, ενώ στηρίζεται ηθικά από τους φορείς της πόλης και του νομού, προσπαθώντας να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, προκειμένου να επιτευχθεί ο απώτερος σκοπός της εκδήλωσης.

Στόχος είναι να δημιουργούμε πολιτιστικά δρώμενα με την σύμπραξη όλων, με εθελοντισμό και ταυτόχρονα δίνοντας κοινωνικό πρόσημο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού κ. Μανώλης Στεργιόπουλος εξήρε την πρωτοβουλία της Π.Ο.Α.Σ. τονίζοντας πως αισθάνεται υπερήφανος για τη διοργάνωση, αυτής της σημαντικής φιλανθρωπικής εκδήλωσης, στην οποία όλοι οι Καρδιτσιώτες πρέπει να είμαστε παρόντες.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια δήλωσε πως θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές κάλεσε τους συμπολίτες να δείξουν αλληλεγγύη, σε μια εποχή που πολύ κόσμος περνάει δύσκολα.

«Τα συσσίτια της Εκκλησίας καθημερινά αυξάνονται και πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο της Ιεράς μας Μητρόπολης, προσφέροντας τρόφιμα στη σημαντική αυτή εκδήλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Αρχιμανδίτης Θεόκλητος Δήμου, επεσήμανε πως καθημερινά στα πέντε «Σπίτια της Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και φαναριοφερσάλων σιτίζονται 238 άτομα, ενώ παράλληλα πολλές οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς θα βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.