Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ

Αύριο το λείψανό του στις 12μ. θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό, ενώ η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ, σε ηλικία 71 χρόνων, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πενθεί . Το λείψανο του Επισκόπου θα μεταφερθεί αύριο Κυριακή στις 12 μ. στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 μ.

Το βιογραφικό του σημείωμα

Ο μακαριστός Επίσκοπος γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, όπου και διέμεινε μέχρι το πέρας των Γυμνασιακών του σπουδών.

Υπήρξε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος Καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως και περιοχής του Νομού Καρδίτσης και της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Αυγούστα και Μόναχο).

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.

Διορίστηκε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων την 1η Μαΐου 2009, στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη Επίσκοπος Ρεντίνης και στις 24 Οκτωβρίου χειροτονήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

SHARE