Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης...

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ

«Αιωνία του η μνήμη»

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ

Λαός και κλήρος αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι, σε κλίμα συγκίνησης, τον μακαριστό Επίσκοπο Ρεντίνης κυρό Σεραφείμ που εκοιμήθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε ηλικία 71 χρόνων.

Κηδεία Σεραφείμ (3)

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό στις 12.00 μ. προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ. Συμμετείχαν οι Μητροπολίτες, Λαρίσης κ.κ. Ιγνάτιος, Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμων, Αυλώνος κ.κ. Χριστόδουλος, Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος, Κοζάνης κ.κ. Παύλος, Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος, Θηβών κ.κ. Γεώργιος, Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας, Κίτρους κ.κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, Τρίκκης κ.κ. Χρυσοστόμος και ο Ποιμενάρχης μας  Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.

Κηδεία Σεραφείμ (2)

Κηδεία Σεραφείμ (4)

Κηδεία Σεραφείμ (5)

Κηδεία Σεραφείμ (6)

Παρών στην εξόδιο ακολουθία ήταν οι Βουλευτές του νομού κ. Κώστας Τσιάρας (ΝΔ) και Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ), ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας, Μουζακίου, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας κ.κ. Φώτης Αλεξάκος, Γιώργος Κωτσός, Θάνος Σκάρλος, Δημήτρης Τσιαντής και Λάμπρος Τσιβόλας, αντίστοιχα Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρώην Βουλευτής της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα και η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα. Μαρία Θεοχάρη, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, οι συγγενείς του μακαριστού Επισκόπου, ιερείς και πλήθος πιστών.

Κηδεία Σεραφείμ (7)

Κηδεία Σεραφείμ (9)

Κηδεία Σεραφείμ (10)

Κηδεία Σεραφείμ (8)

Κηδεία Σεραφείμ (12)

Κηδεία Σεραφείμ (13)

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν συγκινημένοι ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και ο κ. Τσιάρας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του εκλιπόντος ιεράρχη και στο πολυσήμαντο έργο του.

Στη συνέχεια, παρουσία Επισκόπων, κλήρου και λαού η σορός του Μακαριστού Επισκόπου, οδηγήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στην τελευταία του κατοικία, στον αύλειο χώρο του Ιερού  Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Καρδίτσα.

Κηδεία Σεραφείμ (14)

Κηδεία Σεραφείμ (16)

Κηδεία Σεραφείμ (15)

Κηδεία Σεραφείμ (17)

Κηδεία Σεραφείμ (18)

Κηδεία Σεραφείμ (19)

Κηδεία Σεραφείμ (20)

Κηδεία Σεραφείμ (21)

SHARE