Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: 40 χρόνια αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: 40 χρόνια αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: 40 χρόνια αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση

Σαράντα χρόνια τώρα πίσω από κάθε μεγάλη ή μικρή κατάκτηση των γυναικών βρίσκουμε την συμβολή της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας  (ΟΓΕ) για δικαιώματα και ισοτιμία μέσα από στην εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε. Με την ευκαιρία λοιπόν των 40 χρόνων της ΟΓΕ, ο Συλλόγος Γυναικών Καρδίτσας, που επίσης τιμά τα 40 χρόνια λειτουργίας του, δεν θα μπορούσε να παραμείνει απλός θεατής στα μεγάλα προβλήματα των ημερών, ασφαλιστικό, εργασιακά κ.λ.π.  

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους άνδρες και γυναίκες, αφορά το σύνολο της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αφορά όλες τις ηλικίες. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο σύνταξη, αλλά συνδέεται άμεσα με παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, οι ανατροπές των οποίων οδηγούν την πλειονότητα των εργαζομένων σε ένα νέο μεσαίωνα.

Ένα μέρος των εργαζομένων γυναικών έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο των αντιαφαλιστικών ανατροπών με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέχρι τα 67! Την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης μρεταξύ ανδρών και γυναικών και την ισοπέδωση στο όνομα της ισότητας των φύλων κάθε ευνοϊκής διάταξης και ρύθμισης που ίσχυε γα τις γυναίκες. Η πενταετής αυτή διαφορά δεν είναι ούτε προνόμιο ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση για τις γυναίκες. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες τους.

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι η συζήτηση για τις αλλαγές στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης;

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι οι «μεταρυθμίσεις» που έγιναν και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν;

Πόσο τυχαίο είναι ότι πάνω στο «κουφάρι» της κοινωνικής ασφάλισης ακονίζουν μαχαίρια οι ιδιώτες και οι  πλουτοκράτες;

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή όλων αυτών των νόμων, τα ζουν σήμερα  στο πετσί τους οι εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και πολύ περισσότερο οι γυναίκες και η νεολαία.

Γι’ αυτό πρέπει να μην περιμένουμε άβουλοι και απαθείς, παρακαλώντας για σωτηρία από παλιούς και νέους «μεσσίες».

Μόνο με τους δικούς μας αγώνες θ’ αλλάξουν τα πράγματα για μας. Αγώνες με βάση ένα πλαίσιο πάλης που χτυπάει στην καρδιά την αιτία των αντιδραστικών ανατροπών. Αγώνες  με τους οποίους θα αποκτούμε ανάκτηση όλων των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε κάθε γυναίκα που ζει στην πόλη και την ύπαιθρο της Καρδίτσας να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας μαζί με του άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, θα πρωταγωνιστήσει.

Να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία να δώσουμε μαζί αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.

Όλες στη μάχη της 48ωρης γενικής απεργίας!

ΣΟΦΙΑ ΣΔΡΟΛΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ