Στην Πορτογαλια για την υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+ οι Καθηγητές του 1ου...

Στην Πορτογαλια για την υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+ οι Καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

Στην Πορτογαλια για την υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+ οι Καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

Στα πλαίσια της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί και συντονίζει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας,  καθηγητές του σχολείου μας μετέβηκαν στο Lagoa της Πορτογαλίας, για την 5η συνάντηση εργασίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Open Educational Ways addressed to Entrepreneurship through Skills Enhancement and Development”. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Στόχος του προγράμματος ήταν σε πρώτη φάση η διεξαγωγή έρευνας για τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στα σχολεία της Ευρώπης και την ποιότητα αυτής. Η επόμενη φάση αφορά στη δημιουργία ενός οδηγού για καθηγητές και μαθητές, με δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εισάγουν την έννοια της επιχειρηματικότητας και να ενθαρρύνουν την εφαρμογή της μέσα στην τάξη. Οι καθηγητές που εκπροσώπησαν το 1ο ΕΠΑ.Λ. στη συνάντηση αυτή ήταν ο διευθυντής του σχολείου κ. Παππάς Σωκράτης, η υποδιευθύντρια κα. Λάππα Βάνα, ο κ. Γκούμας Αστέριος και η κα. Γιαννακούδη Αικατερίνη.

Καθώς η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναγκαιότητα στις μέρες μας, το πρόγραμμα αυτό ευελπιστεί να προσφέρει στην κοινότητα του σχολείου αλλά και στην τοπική κοινωνία την ευκαιρία οι μαθητές και οι καθηγητές να εξοικειωθούν και να την προωθήσουν.

Το 1ο ΕΠΑΛ, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, υλοποίησε στο παρελθόν, υλοποιεί τώρα, αλλά και θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε δράσεις τέτοιες, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών ώστε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν τόσο στην εργασία τους στο σχολείο, όσο και στην προσωπική τους ζωή, μέσα από καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα.IMG_0042

IMG_0050

SHARE