Σύσκεψη για τη νέα αντιπυρική περίοδο απο τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Σύσκεψη για τη νέα αντιπυρική περίοδο απο τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Σύσκεψη για τη νέα αντιπυρική περίοδο απο τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, ο οποίος στην τοποθέτησή του υπογράμμισε την ανάγκη του καλύτερου δυνατού συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων για την πολιτική προστασία υπηρεσιών, ώστε σε περιπτώσεις ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων η αντίδραση να είναι άμεση και αποτελεσματική.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης στην πρόληψη των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών που αποτελούν παράγοντα υψηλού κινδύνου για τη θερινή περίοδο.

Τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή οι υπηρεσίες θα πρέπει να διατηρούν πάντοτε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας με στόχο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να ανταποκριθούν στο καθήκον τους.

Ο κ Τσιάκος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι όπου και όποτε χρειάστηκε να επέμβουν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, η επέμβαση τους ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική και για το λόγο αυτό συνεχάρη τις διοικήσεις τους.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση και την ευχή  με τις κατάλληλες ενέργειες όλων η θερινή περίοδος να κυλήσει ομαλά.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι διοικητές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών που υπάγονται στην πολιτική προστασία και ανέλυσαν τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτουν, αλλά και τα σχέδια για τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.IMG_4057