Ερώτηση Κ. Τσιάρα σχετικά με τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στον διαγωνισμο του...

Ερώτηση Κ. Τσιάρα σχετικά με τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στον διαγωνισμο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ερώτηση Κ. Τσιάρα σχετικά με τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στον διαγωνισμο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, μαζί με ακόμη 33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,  με θέμα τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί, πως με ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης  παραδέχθηκε την αλλαγή της σειράς των επιτυχόντων στην σχετική προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΥΓΕΙΑΣ, κ.  Α.  ΞΑΝΘΟ

ΘΕΜΑ: «Καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ από το πολιτικό γραφείο του Αν. Υπουργού Υγείας».

            Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για  επιλογή γιατρών για την κάλυψη θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, βρίθει καταγγελιών για σοβαρότατα «λάθη» στην μοριοδότηση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πίνακας των επιτυχόντων γιατρών που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον αρμόδιο Υπουργό είναι διαφορετικός από αυτόν που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Αν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του Κέντρου θα διαπιστώσει ότι συντάκτης των αρχείων των αποτελεσμάτων δεν είναι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ ή μέλος της επιτροπής, αλλά μετακλητή υπάλληλος του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.

Επίσης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε  πίνακα και το Δ.Σ. του Κέντρου δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα. 

            κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Αληθεύουν οι καταγγελίες των υποψηφίων γιατρών σχετικά με την αλλοίωση της μοριοδότησης ;
Αληθεύει ότι μετακλητοί συνεργάτες του υπουργού έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά την τελική λίστα των συμμετεχόντων,  και όχι η κατά νόμο αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, και την έχουν  αποστείλει ηλεκτρονικά  στον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ ;
Αληθεύει ότι το φυσικό αρχείο των υποψηφιοτήτων αποσπάστηκε από την επιτροπή αξιολόγησης και μεταφέρθηκε στο γραφείο του υπουργού ;
Υπάρχει επίσημος τελικός πίνακας κατάταξης από την επιτροπή αξιολόγησης προς το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ; Εάν ναι να μας προσκομισθεί. Έχει ο πίνακας αυτός συζητηθεί και επικυρωθεί από το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ή όχι;»

SHARE