Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής την Κυριακή των Βαΐων από το Ωδείο Καρδίτσας- Κων/νος...

Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής την Κυριακή των Βαΐων από το Ωδείο Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης

Στις 11:45π.μ. στο Κινηματοθέατρο

Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής την Κυριακή των Βαΐων από το Ωδείο Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης

Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην  Μεγάλη  Συναυλία Θρησκευτικής  Μουσικής  του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας,   αύριο Κυριακή των Βαΐων, 24 Απριλίου στις 11.45 π.μ.

Το Ωδείο – Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του και δίνει το μουσικό παρόν στη Μεγάλη Συναυλία Θρησκευτικής και Κλασικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στο ξεκίνημα της   Μεγάλης  Εβδομάδος. Πρόκειται για τη μοναδική συναυλία του είδους που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στην πόλη και το νομό Καρδίτσας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η  Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από σπουδαστές, ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Ύμνους της Μ. Εβδομάδος υπό την διεύθυνση  του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρη  Καταραχιά.

Θα επακολουθήσει πρόγραμμα Κλασσικής, Σύγχρονης και Παραδοσιακής Θρησκευτικής μουσικής, που θα ερμηνεύσουν σολίστ και μουσικά σύνολα του Ωδείου. Ο καθηγητής του παραδοσιακού κλαρίνου του Ωδείου Βασίλης Σιλιόγκας θα ερμηνεύσει συνθέσεις στο κλίμα της Μ. Εβδομάδας.

Επιλεγμένοι  σπουδαστές  από την τάξη τραγουδιού του Ωδείου της καθηγήτριας Κατερίνας Οικονόμου, θα ερμηνεύσουν άριες από ορατόρια, καντάτες και όπερες. Στο πιάνο θα συνοδεύσουν οι καθηγήτριες πιάνου του Ωδείου Γιούλη Αγιώτη και Στέλλα Αναστασοπούλου.

Η Παιδική Χορωδία του Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Γιούλης Αγιώτη θα ερμηνεύσει εκκλησιαστικούς  ύμνους και τραγούδια.

Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει η Μικτή Χορωδία του Ωδείου, που  θα ερμηνεύσει κατεξοχήν θρησκευτικά έργα (Gloria του Vivaldi, Va pensiero από το Nabucco του Verdi, κ.α.) υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. Στο πιάνο συνοδεύει η Στέλλα Αναστασοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

SHARE