Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Καρδίτσας για τους πρόσφυγες

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Καρδίτσας για τους πρόσφυγες

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Καρδίτσας για τους πρόσφυγες

H Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Καρδίτσας για τους πρόσφυγες δημιουργήθηκε από μεμονωμένα άτομα και συλλογικότητες με στόχο τον διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, θυμάτων της οικονομικής κρίσης, των πολέμων, θρησκευτικών-εθνικιστικών και άλλων μισαλλοδοξιών.

Θεωρούμε ότι την συνένωση των ανθρώπων την επιβάλουν  οι καιροί που ζούμε , καιροί σκοτεινοί, με τα οικονομικά συμφέροντα να εξοβελίζουν τους ανθρώπους και να τους διαμελίζουν μέσα σε οικονομικές κρίσεις, πολέμους, φτωχοποίηση και διωγμούς.  Θεωρούμε ότι σε αυτήν την λαίλαπα είμαστε όλοι θύματα ή και υποψήφια θύματα και βαδίζουμε ανυπεράσπιστοι στην λαιμητόμο αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά. Να βοηθηθούν  έμπρακτα  οι πιο ευάλωτοι κάθε φορά, ώστε να αποφευχθεί ο αφανισμός και η εξαθλίωση, και όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε ενάντια σε ότι μας σκοτώνει και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για τον άνθρωπο.

Αυτό για εμάς είναι η αλληλεγγύη , διαρκής αγώνας ενάντια στις πολιτικές και στα συμφέροντα που ισοπεδώνουν τον άνθρωπο. Αυτήν την ουσία διαφαίνεται ότι δίνει στην αλληλεγγύη  και όλο το κίνημα των αλληλέγγυων, που ξεπήδησε τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας  ως δράση βάσης για την αντιμετώπιση, του προσφυγικού προβλήματος. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδείχθηκε η ένδεια καθώς και η υποκρισία της  κυβέρνησης.

Παλεύουμε να αναπτυχθεί ένα αντιπολεμικό κίνημα, που απαιτεί να σταματήσει ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. αλλά και κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σενάρια.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η ζωντανή, διεκδίκηση δεν φάνηκε να είναι αρεστή στην κυβέρνηση που επέλεξε από την μία να λοιδορήσει και να καταδιώξει ουσιαστικά το κίνημα των αλληλέγγυων και από την άλλη να περιχαρακώσει και να αποδυναμώσει τις ανθρωπιστικές αντιδράσεις της κοινωνίας μέσα στα στεγανά μίας άνευρης και ακίνδυνης φιλανθρωπίας, δημιουργώντας  εκ των άνω, δήθεν, αυθόρμητες δράσεις πολιτών. Είναι προφανές ότι φοβάται οτιδήποτε ξεπηδά από την βάση και μπορεί να διοχετεύσει δημιουργικά την απογοήτευση του κόσμου και να αποκαλύψει την υποταγή και τους συμβιβασμούς

Εμείς, όμως, παραμένουμε εδώ αλληλέγγυοι σε όλους όσους βάλλονται, πέρα από στεγανά και αγκυλώσεις, ευελπιστώντας μέσα από την διεκδίκηση και την συνειδητοποίηση να  δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο για όλους.

SHARE