Στις 8 Μάϊου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων...

Στις 8 Μάϊου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό

Στις 8 Μάϊου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό

Ξεκινά τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καπράνας ενημέρωσε το σώμα πως φέτος η πρωτομαγιά θα γιορταστεί την Κυριακή 8 Μαΐου, αφού συμπίπτει με το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του νομού. Η ακριβής ώρα και η τοποθεσία θα αποφασιστούν προσεχώς.

Επίσης, ο κ. Καπράνας τόνισε πως τα συνδικάτα βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω της 48ωρης απεργίας που πρόκειται να προκηρύξουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, μετά τη Μ. Εβδομάδα.

Στην τοποθέτησή του είπε μεταξύ άλλων:

«Για έκτο χρόνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι , οι νέες και οι νέοι της χώρας μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη ανελέητη επίθεση στα εργασιακά μας και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Για 6 χρόνια βιώνουμε μια συνεχή υποτίμηση της ζωής μας από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων δημιουργώντας στη χώρα μας μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας μας ζει στο όριο και κάτω από αυτό όριο της φτώχειας.

Μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια ενώ τα εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας δημιουργούν ένα ισχυρό κύμα μετανάστευσης νέων επιστημόνων από την χώρα μας προς  άλλες χώρες για την αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Πριν από ένα χρόνο ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του έστειλε στην αντιπολίτευση τα δύο μεγάλα μνημονιακά κόμματα που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια την Ελλάδα ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) και ήταν κατεξοχήν υπεύθυνα για την οικονομική και Ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα.

Έδωσε την εντολή να κυβερνήσει στο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα της αριστεράς το οποίο με το αντιπολιτευτικό του λόγο και υποσχέσεις είχε καλλιεργήσει μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες στους πολίτες και κυρίως στα μικρομεσαία στρώματα της χώρας μας, για το σταμάτημα αυτών των βάρβαρων σκληρών υφεσιακών πολιτικών τις συνέπειες τις οποίες βιώνουμε στο πετσί μας.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η προστασία και η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση του διαχωρισμού σε άνω και κάτω των 25 στην εργασία, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για όλους και η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους ξεχάστηκαν γρήγορα.

Το ιστορικό 62% που έδωσε ο Ελληνικός λαός στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος για νέα μέτρα και περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, μέσα σε μια νύχτα έγινε ένα τεράστιο ΝΑΙ με την υπογραφή ενός 3ου επαχθούς μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει όρθιο.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί τον καταστροφικό δρόμο που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με κορμό τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Δείγμα της γραφής είναι και το νέο φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο που το βαφτίζει μεταρρύθμιση ενώ είναι ένα τερατούργημα που βάζει την ταφόπλακα όχι μόνο στους εργαζόμενους και συνταξιούχους αλλά και σε ολόκληρες ομάδες που απασχολούνται σε παραγωγικούς κλάδους.

Οι συντάξεις για πολλοστή φορά μπαίνουν στη κλίνη του προκρούστη και πετσοκόβονται δημιουργώντας έτσι συντάξεις επιδόματα και φτώχειας.

Αλλά και οι μισθοί μειώνονται αφού αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές με μια απόφαση που πάρθηκε για όλους εμάς τους εργαζόμενους χωρίς τη συναίνεσή μας σε ένα προσχηματικό διάλογο χωρίς την συμμετοχή μας».

Κλείνοντας, τόνισε πως απέναντι σε αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.

«Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη , την σημαντικότερη μάχη μέχρι τώρα, μια μάχη με πολλούς συμμάχους αυτή τη φορά για την ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν την ζωή μας, για την απόσυρση αυτού του τερατουργήματος του ασφαλιστικού απαιτώντας ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που εγγυάται συντάξεις αξιοπρέπειας».

SHARE