Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: Λέμε ΟΧΙ στο Αντιασφαλιστικό Νόμο Έκτρωμα

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: Λέμε ΟΧΙ στο Αντιασφαλιστικό Νόμο Έκτρωμα

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: Λέμε ΟΧΙ στο Αντιασφαλιστικό Νόμο Έκτρωμα

Παρά τις καθυστερήσεις επικοινωνιακής τακτικής, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. θα καταθέσει προς ψήφιση τις επόμενες ώρες ή ημέρες το σχέδιο Νόμου για την «ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» που συμφώνησε με το κουαρτέτο των θεσμών.

Όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι κατά πολύ χειρότερη από την πρόταση της συγκυβέρνησης που μήνες πριν είχε κατατεθεί. Μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «τσεκούρι» στο εφάπαξ, επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων!!! Και αυτά είναι λίγα από τα μέτρα-φωτιά. Σχέδιο Νόμου που μας βρίσκει ιδεολογικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, εργασιακά αντίθετους!!!

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν στάθηκαν μπροστά στον «οδοστρωτήρα» νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και εφαρμόζουν οι εγχώριες κυβερνήσεις. Και σε αυτόν τον αγώνα στέκονται ενωτικά και αποφασιστικά και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την απόσυρση του Νομοσχεδίου που δίνει τη χαριστική βολή στους απόμαχους της εργασίας και στερεί την ελπίδα από κάθε εργαζόμενο για μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και μετά από 40 χρόνια εργασίας ενώ την καθιστά απαγορευτική για τους νεότερους.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, αποφασίστηκε ομόφωνα το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα:

  1. Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη 26, 27 και 28 Απριλίου 2016, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι με κάθε πρόσφορο τρόπο για το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».
  2. Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 να προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου, ταυτόχρονα την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στα Δημαρχεία του νομού Καρδίτσας καθώς επίσης και στον Χ.Υ.Τ.Α. της περιοχής.
  3. Να οργανώσουμε την επιτυχία της 48ωρης Γενικής Απεργίας με την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Η ημερομηνία της απεργίας θα ανακοινωθεί από την ΑΔΕΔΥ.

Μετά από έξη (6) χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής, με χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, με περικοπές μισθών και συντάξεων, με φοροεπιδρομή και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και αντιμέτωποι με το φάσμα της εξαθλίωσης και της μιζέριας, για μια ακόμη φορά όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στον ύψος των περιστάσεων.

Μαζικά και αποφασιστικά για μια ακόμη φορά αντιστεκόμαστε, παλεύουμε και ανατρέπουμε τους σχεδιασμούς και τις πολιτικές που προδιαγράφουν την μοίρα μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ

ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ!!!