Οι Καρδιτσιώτες προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι

Οι Καρδιτσιώτες προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι

Οι Καρδιτσιώτες προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι

-Μειωμένη έως 15% η ζήτηση στα αμνοερίφια στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της περιοχής

-Το αρνί πωλείται από 8,80 – 9 ευρώ το κιλό και το κατσίκι προς 9 ευρώ το κιλό

- Αυξημένη η κίνηση σήμερα στη λαϊκή αγορά της πόλης

Μειωμένη έως και 15% είναι η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Καρδίτσας ενόψει του Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Πρίτσα.

Ο ίδιος μιλώντας στο «Karditsa24» ανέφερε πως οι κρεοπώλες προέβλεψαν τη χαμηλή ζήτηση λόγω της κρίσης, οπότε περιόρισαν και τις παραγγελίες τους. Όσο για τις τιμές, ο κ. Πρίτσας είπε πως στα κρεοπωλεία του νομού το αρνί πωλείται από 8,80 – 9 ευρώ το κιλό και το κατσίκι προς 9 ευρώ το κιλό.

Πασχαλινο Τραπέζι (1)

«Οι τιμές είναι πολύ προσιτές. Είναι οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Το όπλο των παραδοσιακών κρεοπωλείων είναι η ποιότητα. Αυτό είχαμε, αυτό έχουμε και αυτό προσφέρουμε στους καταναλωτές. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, η κίνηση είναι περιορισμένη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Κίνηση στη λαϊκή αγορά

Εν τω μεταξύ σήμερα στην καθιερωμένη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας, δεν «έπεφτε καρφίτσα». Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς οι νοικοκυρές προμηθεύτηκαν φρούτα και λαχανικά για το πασχαλινό τραπέζι.

Πασχαλινο Τραπέζι (2)

Πασχαλινο Τραπέζι (5)

Οι τιμές πάντως σε σχέση με πέρυσι, ήταν μειωμένες κατά 10% περίπου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι ντομάτες πωλούνταν προς 1,50 ευρώ το κιλό, τα κολοκυθάκια προς 2 ευρώ το κιλό, τα μαρούλια προς 1 ευρώ το κιλό, τα ραδίκια προς 1,50 ευρώ το κιλό, τα μπιζέλια από 1,50 – 2 ευρώ το κιλό, τα μήλα από 1- 1,50 ευρώ το κιλό, οι φράουλες από 2 – 1,50 ευρώ η συσκευασία, τα πορτοκάλια προς 0,50 ευρώ το κιλό, τα λεμόνια προς 1,20 ευρώ το κιλό και τα αγγουράκια προς 0,70 ευρώ το τεμάχιο.

Πασχαλινο Τραπέζι (3)

Πασχαλινο Τραπέζι (7)

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών κ. Βαγγέλης Πούλιος επεσήμανε πως σήμερα υπάρχει μεγάλη κίνηση στη λαϊκή αγορά, όμως λόγω των οικονομικών προβλημάτων, οι συμπολίτες προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα για το Πασχαλινό Τραπέζι.

SHARE