Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία Καρδίτσας ενόψει του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία Καρδίτσας ενόψει του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία Καρδίτσας ενόψει του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα ενόψει του Πάσχα έχει λάβει το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα τα οποία είναι συνεχή και έντονα, ξεκίνησαν από χθες Μ. Τετάρτη και θα ισχύσουν μέχρι τις 8 Μαΐου, σε όλο το οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας.

Μετρα Τροχαίας Καρδίτσα (3)

Μετρα Τροχαίας Καρδίτσα (4)

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Λίμνης Ν. Πλαστήρα, λόγω των εκδρομέων, καθώς και σε τμήματα της Εθνική Οδού Ν. Μοναστηρίου-Καρδίτσας-Τρικάλων, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Μετρα Τροχαίας Καρδίτσα (1)

Ο κ. Μαυρογιώργος

Ο κ. Μαυρογιώργος

Μιλώντας στο «Karditsa24» ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος τόνισε πως ο σχεδιασμός των μέτρων, έγινε με βάση τις κυκλοφοριακές συνθήκες του οδικού δικτύου της περιφερείας μας.

Έτσι, το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα, θα διατίθενται καθημερινά συνεχείς εποχούμενες περιπολίες στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και εντός της πόλεως. Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, ιδίως κατά τις ώρες που η κίνηση οχημάτων και πεζών θα είναι αυξημένη.

Επίσης, ειδικά συνεργεία, θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους, στα τμήματα και σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, δίνοντας βαρύτητα στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων όπως: «Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη-stop, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη κίνηση στο άκρο δεξιό του οδοστρώματος βαρέων – ογκωδών και βραδυπορούντων οχημάτων».

Κατά των παραβατών οδηγών, θα εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κλείνοντας ο κ. Μαυρογιώργος συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, ευχόμενος το Πάσχα να είναι αναίμακτο.

SHARE