Ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Μουζακίου

Ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Μουζακίου

Π. Παυλόπουλος: «Συνεννόηση και αφοσίωση στους εθνικούς στόχους με στόχο την έξοδο από την κρίση»

Ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Μουζακίου

Στην ανάγκη της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, με στόχο την έξοδο από την κρίση, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στις εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια», στο Δήμο Μουζακίου.

Oι εκδηλώσεις έγιναν στο Μαυρομμάτι, τη γενέτειρα του ήρωα της επανάστασης κατά των Τούρκων, με αφορμή τα 188 χρόνια από το θάνατό του. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παυλόπουλου: «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την ζωή του και τον θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα: Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος. Και, δεύτερον, εκείνο της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, βάζοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς.

Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να φωτίζουν, ιδίως σήμερα, τον δρόμο του δικού μας χρέους: Τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και τον Λαό μας, και με την πεποίθηση ότι προέχει η Ελλάδα κι ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σ’ αυτά που μας ενώνουν, πρέπει να βαδίσουμε, φυσικά με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, τον δρόμο του χρέους μας για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών».

Λίγες ημέρες πριν, ο Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου, ανέφερε σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του Δήμου, πως: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση για το Δήμο μας και κυρίως για την ιστορική μας έδρα το Μαυρομμάτι η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, στην εκδήλωση «Καραϊσκάκεια 2016» που θα γίνει στις 2 Μαΐου προς τιμή του μεγάλου ήρωα της επανάστασης του 1821. Με τη βοήθεια του π. Προέδρου της Βουλής κ. Δημητρίου Σιούφα επισκεφθήκαμε το προεδρικό μέγαρο και απευθύναμε πρόσκληση στην Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο να λαμπρύνει με την παρουσία του τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου μας τα «Καραϊσκάκεια». Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε μετά χαράς την πρόσκληση και έτσι θα έχουμε την τιμή να τον υποδεχθούμε στις 2 Μαίου στο  Μαυρομμάτι. Εκπληρώνουμε έτσι το βασικό μας στόχο να αναδείξουμε σ’ όλη την Ελλάδα τη μεγάλη αυτή εκδήλωση του Δήμου μας και να της προσδώσουμε Εθνική εμβέλεια και διάσταση».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE