Νέα κάθοδο στην Αθήνα, στις 10 ή 11 Μαΐου, σχεδιάζουν οι αγρότες...

Νέα κάθοδο στην Αθήνα, στις 10 ή 11 Μαΐου, σχεδιάζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών

Νέα κάθοδο στην Αθήνα, στις 10 ή 11 Μαΐου, σχεδιάζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών

Νέα κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου ετοιμάζουν οι αγρότες, που συντάχθηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με το μπλόκο των Τεμπών.

Όπως αναφέρουν στον ΑγροΤύπο οι πρωτεργάτες του μπλόκου, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή οι αγρότες θα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που έρχονται. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 10 ή 11 Μαΐου και εκείνη την ημέρα οι αγρότες θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους της Αθήνας. Προσανατολίζονται να κάνουν μια προσυγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών νομού Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Οι αγρότες του Νομού Λάρισας και όλης της χώρας καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για τη διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστούν τα Νομοσχέδια – Ταφόπλακα, για όλους, που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Νομοσχέδια που θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μας εκπλήσσει πλέον, ψεύτικες υποσχέσεις, όπως και οι προηγούμενοι. Στις δύο συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, ο  Πρωθυπουργός υποσχέθηκε προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων, νέων αγροτών καθώς και διασφάλιση των κατακτήσεων μας. ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Αφού μας ξεγέλασε στις εκλογές, τώρα μας αδειάζει, δεν μας υποστήριξε απέναντι  την ΤΡΟΙΚΑ.
Προσχηματικός ο διάλογος που έγινε στις κινητοποιήσεις και……..όπως λέει ο σοφός λαός…… ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥΣ
Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται.
Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Να μη περάσουν τα μέτρα.
Ο λαός εδώ και πέντε χρόνια περνά τη χειρότερη οικονομική καταστροφή, χωρίς να φταίει απόλυτα για τις πολιτικές επιλογές που έκαναν κόμματα και κυβερνήσεις.

Ασφαλιστικό – εισφορά προς τον ΟΓΑ βάση του καθαρού εισοδήματος.
Σε έναν αγρότη με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 10.000,00 ευρώ, αναλογεί ασφαλιστική εισφορά προς τον ΟΓΑ το ποσό των 2.720,00 ευρώ.
Η εισφορά διαμορφώνεται κλιμακωτά από το 2018 έως το 2022 σε 27,20 % επι του φορολογητέου εισοδήματος.
Ο ΟΓΑ πλέον δεν παραμένει αυτόνομος αλλά εντάσσεται στο γενικό ασφαλιστικό πλαίσιο.

Το φορολογικό, το 2016 παραμένει στο 13% και έως 12.000,00 ευρώ οι επιδοτήσεις είναι αφορολόγητες. Από το 2017 βάση του Νομοσχεδίου που είναι σε διαβούλευση, ο φόρος εισοδήματος κλιμακωτά φτάνει το 45%.
Αυτές οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων για τον πρωτογενή τομέα, ξέρουμε εμείς τι σημαίνουν.
Αφήσαμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα – αγρανάπαυση. Ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια στρέμματα.
Δεν υπάρχει πιστωτικό αγροτικό ίδρυμα (ΑΤΕ). Δυστυχώς πουλήθηκε.

Καλλιεργούμε με κόστος παραγωγής πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κόστος ενέργειας-ΦΠΑ), συνεπώς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.
Δεν επενδύουμε στους νέους για να δημιουργήσουν νέες επενδυτικές μονάδες.

Τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα δεν μπορεί να σημαίνουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουν».