Τα 2 νέα προγράμματα για ανέργους που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα

Τα 2 νέα προγράμματα για ανέργους που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα

Τα 2 νέα προγράμματα για ανέργους που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα

Ευκαιρίες για 13.000 ανέργους να καταρτιστούν και να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προσφέρει ο ΟΑΕΔ, καθώς μετά το Πάσχα θα «τρέξουν» δύο νέα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης.

 

Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά νέους 18 – 24 ετών και το δεύτερο νέους 25 – 29 ετών.

Το πρώτο (18 – 24 ετών) αφορά ανέργους νέους που έχουν βγει από γενικό λύκειο ή από επαγγελματική εκπαίδευση. Το δεύτερο (25 – 29 ετών) θα αφορά κυρίως όσους έχουν προκύψει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα προγράμματα αυτά είναι εργασιακής εμπειρίας με τη μορφή πρακτικής άσκησης εντός της επιχείρησης, η οποία θα ελέγχεται από την πλευρά του ΟΑΕΔ. Αμέσως μετά θα ακολουθεί ένα διάστημα οκτάμηνης απασχόλησης, στο συγκεκριμένο αντικείμενο που έχουν εκπαιδευτεί οι άνεργοι.

Θα επιχορηγηθεί η πρώτη τους εργασιακή εμπειρία, κάτι που θα μπορούμε να το αντιληφθούμε μέσα από το ΙΚΑ. Το πρώτο πρόγραμμα θα έχει έως 10.000 ωφελούμενους και το δεύτερο 3.000 άτομα.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου, με τις πρώτες προσλήψεις από τις επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βγει η σχετική δημόσια πρόσκληση.

Οι ωφελούμενοι θα πληρώνονται με ένα κλάσμα του κατώτατου μισθού. Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί 4 συν 8 μήνες πρακτική άσκηση και κατάρτιση εντός της επιχείρησης και ένα διάστημα εργασίας, που δίνει τη δυνατότητα και σε χορήγηση επιδόματος ανεργίας μετά τη λήξη της.

Πρόκειται για κανονικές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και ασφάλισης ενώ θα υπάρξει μέριμνα ώστε να υπάρξει πλήρης αντιστοίχιση του πτυχίου με τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

 Ενημέρωση από :

post all exelixis