Φινλανδός 10 ετών εντόπισε πρόβλημα ασφαλείας στο Instagram και βραβεύτηκε με 10.000...

Φινλανδός 10 ετών εντόπισε πρόβλημα ασφαλείας στο Instagram και βραβεύτηκε με 10.000 δολάρια από το Facebook

Φινλανδός 10 ετών εντόπισε πρόβλημα ασφαλείας στο Instagram και βραβεύτηκε με 10.000 δολάρια από το Facebook

Ένας δεκάχρονος Φινλανδός, ονόματι Τζάνι (το επίθετό του δεν έγινε γνωστό) κέρδισε 10.000 δολάρια από το Facebookγια τον εντοπισμό ενός προβλήματος ασφαλείας στο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο image-sharing κοινωνικό δίκτυο Instagram (που είχε αγοραστεί το 2012 από το Facebook).

Από τεχνικής πλευράς, ο μικρός Φινλανδός δεν επιτρέπεται να αποκτήσει λογαριασμό στο Facebook για τρία χρόνια ακόμα, αλλά παρόλα αυτά ήταν αρκετά ικανός στους υπολογιστές και το Διαδίκτυο για να μπορέσει να βρει ένα «bug» που του έδινε τη δυνατότητα να διαγράφει σχόλια άλλων χρηστών.

Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο πρόβλημα λύθηκε γρήγορα μετά την επισήμανσή του (τον Φεβρουάριο), όπως ανακοινώθηκε από το Facebook. Η ανταμοιβή του Τζάνι ήρθε λίγο μετά, κάνοντάς τον τον νεαρότερο «κυνηγό bugs» που έχει βραβεύσει με χρήματα η εταιρεία.

Λίγο αφού βρήκε το πρόβλημα, ο Τζάνι επικοινώνησε μέσω email με το Facebook, και οι τεχνικοί ασφαλείας που ήρθαν σε επαφή μαζί του έστησαν έναν δοκιμαστικό λογαριασμό για να μπορέσει να αποδείξει την ύπαρξη του προβλήματος- κάτι που έκανε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας Iltalehti, τα σχέδιά του για τα χρήματα περιλαμβάνουν την αγορά ενός νέου ποδηλάτου, ποδοσφαιρικών ειδών και υπολογιστών για τους αδερφούς του.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του BBC, το Facebook έχει πληρώσει συνολικά 4,3 εκατ. δολάρια σε χρήστες που έχουν εντοπίσει bugs.

Το εν λόγω σύστημα ανταμοιβών έχει σκοπό αυτοί που βρίσκουν προβλήματα ασφαλείας να ενημερώνουν σχετικά την εταιρεία αντί να τα πωλούν σε κυβερνοεγκληματίες στη μαύρη αγορά, που τα εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους σκοπούς.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE