Με απεργιακή συγκέντρωση γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή το ΠΑΜΕ Καρδίτσας

Με απεργιακή συγκέντρωση γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή το ΠΑΜΕ Καρδίτσας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Μαΐου ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, απηύθυνε σήμερα ο Στ. Σαριδάκης

Με απεργιακή συγκέντρωση γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή το ΠΑΜΕ Καρδίτσας

-Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Μαΐου ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, απηύθυνε σήμερα ο Στ. Σαριδάκης

 

Να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί τους εργαζόμενους του νομού η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και στην 48ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Στέλιος Σαριδάκης, πλαισιωμένος από μέλη της Γραμματείας, τόνισε τα κάτωθι:

«Συναδέρφισσες, συνάδερφοι

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία του νομού μας, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών στην απεργία και στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Η 1η του Μάη δεν είναι τυπικά μόνο η μέρα που η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράζει πορεία. Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι μέρα απεργίας. Η φετινή όμως πρωτομαγιά, μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κλιμάκωση της πρωτοφανούς σε ένταση και διάρκεια επίθεσης της αστικής τάξης, εν μέσω παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης. Η απεργία της πρωτομαγιάς για τις ταξικές δυνάμεις, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν μπορεί παρά να είναι, σταθμός κλιμάκωσης του δικού μας αγώνα για την υπεράσπιση κατακτήσεων μας αλλά και για την διεκδίκηση νέων, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη τιμή στην μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης, στους νεκρούς του Σικάγου, στους νεκρούς  της Καισαριανής, του Πασαλιμανιού, του Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη στους χιλιάδες και χιλιάδες γνωστούς και άγνωστους νεκρούς μας, από την ασίγαστη προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή για την μεγάλη επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

Να βροντοφωνάξουμε :

-Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό σας τερατούργημα – Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο.

-Δίνουμε αγώνα, για να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

-Δίνουμε αγώνα, για να έχει όλος ο εργατόκοσμος δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές.

-Δε θα συμβιβαστούμε με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καμιά προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

-Δε θα συμβιβαστούμε με νέα φοροεπιδρομή, καμιά νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση επιζητά την συναίνεση του λαού, να μας πάει στον πάτο, εμείς απαντάμε με οργάνωση παντού κι αγώνα, να ‘ρθουν τα πάνω κάτω …

Η κυβέρνηση με απαράδεκτες διαδικασίες φαστ-τρακ και επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και το λαό καταθέτη για ψήφιση το νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 – 8 Μάη.

Κλιμακώνουμε, απαντάμε με 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Μάη.

Όλοι στο δρόμο!  Όλοι στον αγώνα!».

SHARE