Συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

Συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 6 και 7 ΜΑΙΟΥ 2016

Συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως όλοι οι Νόμοι που τσακίζουν την Ελληνική κοινωνία και διαλύουν την οικονομία της χώρας, στην εποχή των μνημονίων, ψηφίζονται καθ” υπαγόρευση των Δανειστών-Εταίρων, οι οποίοι μάλιστα, όχι μόνο στέλνουν τις ντιρεκτίβες αλλά επιβάλουν και πότε αυτές θα νομοθετηθούν.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2016, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016. Ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δις ευρώ!!!

Η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο Νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Μείωση του αφορολογήτου, αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των ενοικίων, αύξηση του Φ.Π.Α., αύξηση της φορολογίας των καυσίμων, του υγραερίου και του φυσικού αερίου, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε καπνό, τσιγάρα, αλκοόλ, αύξηση τελών κυκλοφορίας!!! Μέτρα που κύρια θα πλήξουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (9.000 μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο).

Και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με τακτικισμούς, όπως έκαναν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις μεθόδευσε να φέρει ξαφνικά και μέσα στο Σαββατοκύριακο το Νομοσχέδιο προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή δυσαρέσκεια και την αντίδραση των εργαζομένων.

Για μία ακόμη φορά υποτιμούν την αγωνιστική ετοιμότητα των εργαζομένων!!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα:  

  • Συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 και το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016 την οποία προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  • Την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016, συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στις 10.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μαζί και με τα άλλα Σωματεία Εργαζομένων του Ν. Καρδίτσας.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!