Συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού το Σαββατοκύριακο

Συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού το Σαββατοκύριακο

Συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού το Σαββατοκύριακο

Με την κατάθεση αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής επικύρωσε την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή της συζήτησης στην Ολομέλεια από το πρωί του Σαββάτου στις 10:00, με ορίζοντα ολοκλήρωσης και ψήφιση το βράδυ της Κυριακής.

Από 75% έως 102% τα ποσοστά αναπλήρωσης

Ο κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, όπως η επέκταση της μεταβατικής ευνοϊκής ρύθμισης για όλους τους νέους επιστήμονες και όχι μόνο τους γιατρούς, τους μηχανικούς και τους δικηγόρους, αλλά για όλους τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Όπως είπε ο υπουργός, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, τα ποσοστά αναπλήρωσης, τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις, ξεπερνούν το 102% για τις μικρές συντάξεις και για όλες τις άλλες το 75%.

«Δεν υπάρχει στην Ευρώπη δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και επανέλαβε ότι δεν προβλέπονται περικοπές αλλά προστασία των συνταξιούχων.

Το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί εν μέσω αντιδράσεων, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή στην άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.

Για την ψήφιση του ασφαλιστικού το Σαββατοκύριακο είπε ότι δείχνει κυβερνητική σπουδή ενόψει του Eurogroup.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE