Το Δημαρχείο Καρδίτσας «κατέλαβαν» οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το Δημαρχείο Καρδίτσας «κατέλαβαν» οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Να αποσυρθεί, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

Το Δημαρχείο Καρδίτσας «κατέλαβαν» οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

«Όχι στον αντιασφαλιστικό νόμο έκτρωμα» είπαν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού, όπου σήμερα συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι «κατέλαβαν» συμβολικά το Δημαρχείο Καρδίτσας, όπου ανήρτησαν πανό με τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους τάχθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους (βλέπε στιγμιότυπο).

Δημαρχείο Κατάληψη (2)

Σε δηλώσεις του στο «Karditsa24» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Αποστόλης Ταξιάρχης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Παρά τις καθυστερήσεις επικοινωνιακής τακτικής, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. θα καταθέσει προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες το σχέδιο Νόμου για την «ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» που συμφώνησε με το κουαρτέτο των θεσμών.

Όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι κατά πολύ χειρότερη από την πρόταση της συγκυβέρνησης που μήνες πριν είχε κατατεθεί.

Μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «τσεκούρι» στο εφάπαξ, επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων!!! Και αυτά είναι λίγα από τα μέτρα-φωτιά. Σχέδιο Νόμου που μας βρίσκει ιδεολογικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, εργασιακά αντίθετους!!!

Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου που δίνει τη χαριστική βολή στους απόμαχους της εργασίας και στερεί την ελπίδα από κάθε εργαζόμενο για μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και μετά από 40 χρόνια εργασίας ενώ την καθιστά απαγορευτική για τους νεότερους».

Δημαρχείο Κατάληψη (1)

SHARE