Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις χθές στην Καρδίτσα, λίγο πριν ψηφιστούν τα νέα μέτρα

Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις χθές στην Καρδίτσα, λίγο πριν ψηφιστούν τα νέα μέτρα

Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις χθές στην Καρδίτσα, λίγο πριν ψηφιστούν τα νέα μέτρα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην Καρδίτσα, λίγες ώρες πριν την ψήφιση των νέων δυσβάσταχτων μέτρων για τον ελληνικό λαό, όπου οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό, ενώ παράλληλα γιόρτασαν και την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία (μπροστά στην ALPHA BANK), με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων. Ακολούθησε πορεία έως την πλατεία Δικαστηρίων, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των εργαζομένων του Σικάγου, όπου το 1886 ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σε δηλώσεις του στο «KARDITSA24» ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργος Καπράνας αναφέρθηκε στις συνέπειες των μνημονίων, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Για 6 χρόνια βιώνουμε μια συνεχή υποτίμηση της ζωής μας από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων δημιουργώντας στη χώρα μας μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας μας ζει στο όριο και κάτω από αυτό όριο της φτώχειας. Μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια ενώ τα εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας δημιουργούν ένα ισχυρό κύμα μετανάστευσης νέων επιστημόνων από την χώρα μας προς  άλλες χώρες για την αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Πριν από ένα χρόνο ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του έστειλε στην αντιπολίτευση τα δύο μεγάλα μνημονιακά κόμματα που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια την Ελλάδα ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) και ήταν κατεξοχήν υπεύθυνα για την οικονομική και Ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα.

Έδωσε την εντολή να κυβερνήσει στο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα της αριστεράς το οποίο με το αντιπολιτευτικό του λόγο και υποσχέσεις είχε καλλιεργήσει μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες στους πολίτες και κυρίως στα μικρομεσαία στρώματα της χώρας μας, για το σταμάτημα αυτών των βάρβαρων σκληρών υφεσιακών πολιτικών τις συνέπειες τις οποίες βιώνουμε στο πετσί μας.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η προστασία και η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση του διαχωρισμού σε άνω και κάτω των 25 στην εργασία, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για όλους και η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους ξεχάστηκαν γρήγορα.

Το ιστορικό 62% που έδωσε ο Ελληνικός λαός στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος για νέα μέτρα και περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, μέσα σε μια νύχτα έγινε ένα τεράστιο ΝΑΙ με την υπογραφή ενός 3ου επαχθούς μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει όρθιο.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί τον καταστροφικό δρόμο που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με κορμό τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Δείγμα της γραφής είναι και το νέο φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο που το βαφτίζει μεταρρύθμιση ενώ είναι ένα τερατούργημα που βάζει την ταφόπλακα όχι μόνο στους εργαζόμενους και συνταξιούχους αλλά και σε ολόκληρες ομάδες που απασχολούνται σε παραγωγικούς κλάδους.

Οι συντάξεις για πολλοστή φορά μπαίνουν στη κλίνη του προκρούστη και πετσοκόβονται δημιουργώντας έτσι συντάξεις επιδόματα και φτώχειας.

Αλλά και οι μισθοί μειώνονται αφού αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές με μια απόφαση που πάρθηκε για όλους εμάς τους εργαζόμενους χωρίς τη συναίνεσή μας σε ένα προσχηματικό διάλογο χωρίς την συμμετοχή μας».

 

IMG_4189 IMG_4195 IMG_4198 IMG_4200 IMG_4204 IMG_4205

IMG_4192 IMG_4206 IMG_4210 IMG_4211

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στην κεντρική πλατεία έλαβε χώρα και η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Καρδίτσας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ και του Συλλόγου Γυναικών, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Κουβαράς.

Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο της Πλατείας Δικαστηρίων.

IMG_4222 IMG_4220 IMG_4219 IMG_4218 IMG_4214

SHARE