Έντονο επεισόδιο μεταξύ δικηγόρων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα

Έντονο επεισόδιο μεταξύ δικηγόρων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα

Έντονο επεισόδιο μεταξύ δικηγόρων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα

Έντονο επεισόδιο, μεταξύ δικηγόρων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τα όρια έγινε χθες το μεσημέρι στη Βουλή.

Η ομάδα των δικηγόρων είχε ραντεβού με τον βουλευτή και κάποια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι και οι πρώτοι επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Λάππα. «Δεν ντρέπεστε. Πως μπορείς να είσαι δικηγόρος και να ψηφίζεις αυτά τα μέτρα αντι να κάνεις πρόταση μομφής στον κ. Κατρούγκαλο» ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων με τον κ. Λάππα να απαντά: «τι ύφος είναι αυτό; Πως μου μιλάς έτσι; Πως μπήκατε εσείς εδώ μέσα»  και να αναζητά την συνδρομή της ασφάλειας του κοινοβουλίου.
«Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικηγόροι, μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα» απάντησε ο βουλευτής.

Η αντίδραση του βουλευτή εξόργισε τους δικηγόρους που συνέχισαν σε έντονο ύφος: «Ντροπή σου! Έχουμε οικογένειες και παιδιά και μας αφήνεται να ζήσουμε με 100 ευρώ το μήνα. Μας προδώσατε. Εμείς σας ψηφίσαμε και εσείς μας προδώσατε όπως κάνατε με όλους τους ψηφοφόρους σας. Την Κυριακή όμως που θα ψηφίζετε το νομοσχέδιο θα δείτε τι θα γίνει έξω από την Βουλή».

Για το επεισόδιο ο κ. Λάππας με ανάρτηση του στo Διαδίκτυο ανεφέρει τα εξής: 

Βρίσκομαι από το πρωί στη Βουλή για τη συζήτηση του Ν/Σ για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, ενώ ήμουν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησα στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπεβλήθη από το ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά και γύρω στις 12 μ. εγώ και πολλοί δικηγόροι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγόρων, για να συζητήσουμε για πιθανές δυνατότητες για τροπολογίες στο Ν/Σ υπέρ των δικηγόρων, κυρίως των νέων.

Κατά τη συνάντηση και πριν ακόμα τεθούν τα ζητήματα προς συζήτηση κάποιος, άγνωστος σε μας, που δήλωσε ότι ήταν δικηγόρος επιτέθηκε στον συνάδελφο Γιώργο Παπαφιλίππου, δικηγόρο και Βουλευτή Καβάλας, γιατί δήλωσε ότι κάθε προσπάθεια δεν πρέπει να συντείνει σε πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Εγώ είπα στον «άγνωστο» συνάδελφο ότι δεν είναι συναδελφικός τρόπος και δικηγορική ευαισθησία οι αναίτιες ύβρεις. Αποτέλεσμα της παρέμβασής μου ήταν να εισπράξω και ο ίδιος «Γαλλικά» από τον «άγνωστο» δικηγόρο, ακούστηκαν κάποιες αντιπολιτευτικές κορώνες και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, και αποφασίσαμε με πρωτοβουλία του Προέδερου του ΔΣΑ κ. Αλεξανδρή να μεταβούμε σε ένα καταλληλότερο χώρο για να συζητήσουμε.

Πράγματι αυτό έγινε και τίποτα άλλο. Μάλιστα η συνεργασία μας με την Συντονιστική συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα προκειμένου να συντάξουμε τρεις τροπολογίες υπέρ των δικηγόρων, κυρίως των νέων. Μάλιστα συμφωνήσαμε απολύτως όλοι στο περιεχόμενο των κειμένων των τροπολογιών(αποτέλεσμα στενότατης συνεργασίας σε άριστο από κάθε άποψη κλίμα), τις οποίες στη συνέχεια οι δικηγόροι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τις τροπολογίες, χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια το αποτέλεσμά τους.

Αυτά είναι τα γεγονότα, και όχι όπως τα παρουσιάζουν «διάφοροι» στα ΜΜΕ και στα sites. Μάρτυρες ΟΛΑ τα μέλη της Συντονιστικής και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι δικηγόροι και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Κατά τα λοιπά απλά υπενθυμίζω ότι «οι υβριστές» δεν συμμετείχαν σε κανένα στάδιο συνεργασίας δικηγόρων και Βουλευτών, ενώ τονίζω ότι «η αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού είναι συνταγματική υποχρέωση όσων ΜΜΕ θέλουν να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.