Η κυβέρνηση δεν έχει την συνταγή για να λύσει το πρόβλημα της...

Η κυβέρνηση δεν έχει την συνταγή για να λύσει το πρόβλημα της χώρας

Η κυβέρνηση δεν έχει την συνταγή για να λύσει το πρόβλημα της χώρας

«Η κυβέρνηση δεν ξέρει τον τρόπο, δεν έχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και δεν έχει τους ορίζοντες – ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους χρονικούς – για να λύσει το πρόβλημα της χώρας. Ευχή και ελπίδα είναι να δημιουργηθεί κάποια στιγμή, στο άμεσο μέλλον αν είναι δυνατόν, μια πλειοψηφία η οποία να θέλει όντως και να μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας και για μένα ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό, είναι να πραγματοποιήσεις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Μπαργιώτας στην συνέντευξη που έδωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Τους ζυγούς λύσατε» και τον Κώστα Καραποστόλη, στο Ράδιο Ζυγός 100 των Τρικάλων.

Ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να περικόψει εκ νέου τις συντάξεις, «ακόμα και η αναλογιστική μελέτη που ο κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε στη Βουλή, λέει με πολύ μεγάλη σαφήνεια ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν οι προσωπικές διαφορές, δηλαδή αυτό που τώρα εγγυάται ο πρωθυπουργός και πανηγυρίζει ότι δεν έκοψε συντάξεις, είναι εν μέρει αλήθεια, γιατί θα αναγκαστεί να το κάνει». Ο βουλευτής τόνισε ότι το πρόβλημα στο ασφαλιστικό δεν δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αν και επιδεινώθηκε από την περσινή αλλοπρόσαλλη πολιτική του, λέγοντας «είναι διαχρονικές οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε ένα πελατειακό σύστημα το οποίο έκανε χάρες, έκανε δώρα, βόλευε ημετέρους, πράγμα το οποίο συνεχίζεται ακόμα δυστυχώς. Δεν είναι μεταρρύθμιση αυτό που πέρασε χθες. Αυτό είναι κούρεμα».

Σχολιάζοντας το λογιστικό τρικ της κυβέρνησης με τις φορολογικές ρυθμίσεις που πέρασε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τόνισε «ο κ. Χουλιαράκης και ο κ. Σταθάκης στη Βουλή, πανηγυρίζανε ότι έχουν κάνει μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, επειδή αλλάξαμε τους συντελεστές και ελαφρύναμε κατά 150€ το χρόνο τις επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μεταφέραμε στους μισθωτούς. Αυτό δεν είναι φορολογική μεταρρύθμιση. Για να γίνει χρειάζεται πρώτον, σταθερότητα και δεύτερον, πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής που είναι οι μεγάλες πληγές τα τελευταία 50 χρόνια και τις οποίες κανείς δεν τις αγγίζει. Το ηλεκτρονικό χρήμα, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και οι έλεγχοι στην αγορά έχουν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έτσι δεν μπορεί να σταθεί φορολογικό σύστημα, ούτε να υπάρξει δικαιοσύνη».

Κλείνοντας τόνισε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση, πέρα από τις πολιτικές συγκλίσεις, να υπάρξει και η κατανόηση και στήριξη του λαού για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, «το στοίχημα που πρέπει μια κυβέρνηση να επιτύχει, είναι να κάνει αλλαγές που να πείσουν τον κόσμο ότι είναι για το καλό του. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που δεν πάει άλλο και πρέπει να αλλάξει. Όμως για να αλλάξει, πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και να συνεννοούμαστε. Για το ασφαλιστικό θα σας πω ένα παράδειγμα που μ’ αρέσει πολύ, το παράδειγμα του Τολέδο, όπου οι Ισπανοί Σοσιαλιστές μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες, αριστεροί και δεξιοί καθίσανε για 90 μέρες και βρήκανε μια κοινή λύση για το ασφαλιστικό και την εφαρμόζουν έκτοτε και οι μεν και οι δε. Τέτοιου είδους προβλήματα, απαιτούν τέτοια συνεννόηση και δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας».

Ακούστε τη συνέντευξη:

http://topotami.gr/i-kivernisi-den-echi-tin-sintagi-gia-na-lisi-to-provlima-tis-choras/

SHARE