Το Startup Weekend για πρώτη φορά στην Λάρισα

Το Startup Weekend για πρώτη φορά στην Λάρισα

13 με 15 Μαΐου στο ΤΕΙ της Λάρισας

Το Startup Weekend για πρώτη φορά στην Λάρισα

To Startup Weekend (SW) αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων start up και μέσω από αυτή την δημιουργική διαδικασία έχουν προκύψει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που άλλαξαν τον παγκόσμιο τρόπο σκέψης. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Techstars, υποστηριζόμενο από την google, που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχείρηση.

Παγκοσμίως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 2500 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί startups τα οποία σήμερα έχουν μια δυνατή πορεία στο αντικείμενο τους. Κυρίως όμως, το SW είναι ένα μεγάλο δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων με πάθος και ιδέες που έχουν την ικανότητα, τη δυνατότητα και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο.

Το Startup Weekend Larisa διεξάγεται στις 13,14 και 15 Μαΐου σε κτίρια του TEI Θεσσαλίας στη Λάρισα. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συμβουλευτική υποστήριξη της Alpha Marketing και με την υποστήριξη των χορηγών Αγγελόπουλος Ε. και Συνεργάτες, MikelCoffee Company, Κτήμα Ζαφειράκη, ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, www.efood.gr, Καινοτομία Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, ΔΙΓΡΑΜΜΑ, Alphabet Web και υποστηρικτές Λίντο Οργανισμός, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, Σαμαρίνα Α.Ε., ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., Hotel Metropol.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα (πχ φοιτητής, επαγγελματίας κλπ). Απευθύνεται σε δημιουργικούς ανθρώπους, που αγαπούν την καινοτομία. Οποιοσδήποτε ηλικίας άνω των 18 χρονών επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος δηλώνοντας συμμετοχή στην την ιστοσελίδα: http://www.up.co/communities/greece/larissa/startup-weekend/8726

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά γιατί σε μια δύσκολη στιγμή δεν παραδίνονται, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να επιχειρήσουν και να παράγουν. Πραγματικά αποδεικνύουν ότι είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών, αλλά ταυτόχρονα ότι είναι μαχητές της ζωής, της επιχειρηματικότητας, αλλά και της παραγωγής. Εμείς στεκόμαστε κοντά στους νέους ανθρώπους, θέλουμε να στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους γιατί αποδεικνύονται εκείνοι, οι οποίοι αποτελούν ένα αντίδοτο στην κρίση. Και οι οποίοι δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον σε αυτή τη γκρίζα πραγματικότητα. Αξίζουν συγχαρητήρια και σε όλους όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς της προσπάθειας αυτής και των ανθρώπων που στάθηκαν κοντά. Συγχαρητήρια και στην εθελοντική ομάδα, που στηρίζει το όλο εγχείρημα γιατί παίρνει μια πρωτοβουλία όχι για τον εαυτό της, για τους άλλους και αυτό είναι σημαντικό στις σημερινές ημέρες».

Εκ μέρους των οργανωτών ο κ. Γιάννης Γιαλαμάς δήλωσε τα εξής: «Για πρώτη φορά στη Λάρισα θα διεξαχθεί το Start Up Weekend το οποίο είναι ένας θεσμός παγκόσμιος. Διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Techstars, που υποστηρίζεται από την Google και απευθύνεται σε νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες που έχουν κάποια ιδέα και θέλουν να την υλοποιήσουνε. Θα γίνει στις 13 με 15 Μαΐου στο ΤΕΙ της Λάρισας στο κτίριο των τμημάτων της Πληροφορικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε το ΤΕΙ για την υποστήριξη του, ευχαριστούμε και τον κ. περιφερειάρχη και την Περιφέρεια για την όλη υποστήριξη. Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους νέους φοιτητές, αποφοίτους, επαγγελματίες οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν μια ιδέα, αλλά δεν ξέρουν πως μπορούν να την προωθήσουν, δεν ξέρουν πώς να βρουν πιθανούς χρηματοδότες, να έρθουνε να βρούνε συνεργάτες, να βρούνε πιθανούς χρηματοδότες αλλά και διάφορους μέντορες οι οποίοι μπορούν να τους συμβουλέψουν με την εμπειρία τους και με την τεχνογνωσία τους. Τα εισιτήρια έχουν ανοίξει, μπορείτε να μας βρείτε στα social media και στην ιστοσελίδα του startup weekend larisa. Αυτή τη στιγμή τα εισιτήρια είναι στην τιμή των 15 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Επίσης εγγραφές γίνονται το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαΐου στην είσοδο του κτιρίου, όπου θα έχουμε και μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ευμορφίδη αλλά και πάρα πολλές άλλες ομιλίες ενδιαφέρουσες σχετικά με χρηματοδότηση, με νομική υποστήριξη, κάποια σεμινάρια για προγραμματισμό τα οποία μπορεί να απευθύνετε σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων οι οποίοι μπορεί να ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις ιδέες τους».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο σύμβουλος διοργάνωσης Τάσος Γούσιος και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
Οι διοργανωτές προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται, φοιτητές, αποφοίτους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, από κάθε πόλη, που πιστεύουν ότι έχουν καινοτόμες ιδέες, να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανατρέπουν την κλασική έννοια της αγοράς και αναδεικνύουν τις έννοιες της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η καινοτόμα ιδέα!
Οι ιδέες θα σχηματοποιηθούν σε επιχειρηματικά σχέδια μέσα σε 54 ώρες, και στο τέλος θα διαγωνισθούν μεταξύ τους για την ανάδειξη των πιο βιώσιμων. Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι κριτές.

πλήρες κείμενο

SHARE