Β. Λεβέντης: Χωρίς ανάπτυξη η χώρα καταρρέει

Β. Λεβέντης: Χωρίς ανάπτυξη η χώρα καταρρέει

Β. Λεβέντης: Χωρίς ανάπτυξη η χώρα καταρρέει

Το ασφαλιστικό είναι ένα πρόβλημα που λύνεται είτε με ανάπτυξη είτε με ανεύρεση νέων πόρων. Τα νομοσχέδια του κ. Κατρούγκαλου, αυτό που κάνουν είναι διαχείριση τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλης Λεβέντης.

Χωρίς ανάπτυξη η χώρα καταρρέει, το θέμα της κρίσης θα λυθεί όταν θα αρχίσουν να επιστρέφουν οι καταθέσεις στη χώρα τόνισε. Από το 2009 στη Ελλάδα δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση. Η χώρα αυτή χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση, για να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ, σημείωσε.

Ο Β. Λεβέντης θεωρεί ότι «κάποια στιγμή αναγκαστικά θα σκεφτούμε και το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα. Θα δούμε το ασφαλιστικό σύστημα σε ιδιωτικά χέρια. Εκεί βαδίζουμε, μην έχουμε αυταπάτες». «Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των ευπόρων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Β. Λεβέντης πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν πάνω από 3.000 ευρώ εισόδημα το μήνα, των βουλευτών και οι πολλές συντάξεις. «Υπάρχει το αίσθημα δικαιοσύνης, γιατί αυτές οι συντάξεις βγήκαν μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή», είπε ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων».

Η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενικό χαρακτήρα, επανέλαβε.