«Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη» τόνισε ο πρωθυπουργός στο...

«Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη» τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη» τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Μετά από 6 χρόνια ύφεσης και κρίσης η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη και απομονωμένη, αλλά βρίσκει ισχυρή στήριξη από ευρωπαϊκές δυνάμεις και κυβερνήσεις, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «δικαιούμαστε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο και δανεισμού, όπου αναγκαζόμαστε να αποπληρώνουμε παλαιότερα χρέη και να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης«.

Τόνισε ότι «αυτή η αλλαγή στάσης, αυτός ο μεγάλος μετασχηματισμός δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν ήταν θείο δώρο, αλλά ήταν αποτέλεσμα των διαπραγματευτικών μας προσπαθειών, των διπλωματικών μας πρωτοβουλιών αλλά και των πολιτικών μας παρεμβάσεων, σε όλα τα επίπεδα, στις συνόδους κορυφής, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στις πολιτικές και τεχνικές διαπραγματεύσεις. Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup δικαιώνει τις πολύμηνες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει το πακέτο της αξιολόγησης χωρίς να μπουν επιπρόσθετα μέτρα. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές αλλά και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του, επιτέθηκε στο «εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο που για μια ακόμη φορά από τον Γενάρη του ’15, έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση, με αφορμή την πιο δύσκολη αξιολόγηση». «Κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη, συκοφαντίες, κινδυνολογία και διαρκή καταστροφολογία, να δηλητηριάζουν τον ελληνικό λαό μεταφέροντάς του τη δική τους μιζέρια. Βλέπετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί εκτός από την ελπίδα του ελληνικού λαού που χθες αναγεννήθηκε, υπάρχει και η ελπίδα της διαπλοκής, που χθες πέθανε οριστικά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε «έπαιξαν και έχασαν, διότι στην προσπάθεια τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, προσέφεραν κακές υπηρεσίες πάνω από όλα στην ίδια τη χώρα. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν την διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, παίρνοντας τις θέσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές».

SHARE