Κοινωφελής Εργασία: Άλλο ένα βήμα για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων

Κοινωφελής Εργασία: Άλλο ένα βήμα για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων

Κοινωφελής Εργασία: Άλλο ένα βήμα για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων

Στην τελική ευθεία για να δημοσιοποιηθούν οι προκηρύξεις των φετινών προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, έως το τέλος του τρέχοντος μήνα ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου, μπαίνει το υπουργείο Εργασίας.

O δήμος Καρδίτσας είναι ένας από τους 51 δήμους που έχουν επιλεγεί για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ωστόσο εντάσσεται στους δήμους που θα ανακοινώσουν θέσεις κατά το δεύτερο σκέλος υλοποίησης του προγράμματος.

Αυτό σημαίνει ότι για το δήμο Καρδίτσας η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 2 – 3 μήνες

Συνολικά, έχουν ήδη επιλεγεί 51 δήμοι μέσα από κριτήρια ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας κυρίως, ώστε να πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο να προκύψουν έως 19.574 ωφελούμενοι. Επισημαίνεται ότι οι 17 πρώτοι δήμοι, στους οποίους θα δοθούν 6.918 θέσεις απασχόλησης, είναι οι πιο ευάλωτοι που εντοπίστηκαν, ύστερα από ανάλυση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, του συστήματος Εργάνη και του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τους 17 δήμους, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους – ανέργους, με στόχο 30 – 45 μέρες μετά να έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία μοριοδότησης, υποβολής ενστάσεων και τελικής έγκρισής τους, για να ξεκινήσουν εργασία. Υπενθυμίζεται ότι στο εξής τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα είναι 8άμηνης διάρκειας και όχι 5άμηνης όπως ήταν έως τώρα. Για τους υπόλοιπους 34 δήμους αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων μέσα στους επόμενους 2 – 3 μήνες. Ας σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευές κτιρίων και δομών των δήμων, όπως επίσης και σε εργασίες σε παιδικές χαρές, πάρκα και βιβλιοθήκες.

Οι δήμοι αυτοί είναι:

Οι 17 Δήμοι

Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

Οι 34 Δήμοι

Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Ενημέρωση από:

post all exelixis

SHARE