Με τη ρύθμιση να εκκρεμεί, βροχή τα ραβασάκια σε αγρότες για τα...

Με τη ρύθμιση να εκκρεμεί, βροχή τα ραβασάκια σε αγρότες για τα μπλόκα

Με τη ρύθμιση να εκκρεμεί, βροχή τα ραβασάκια σε αγρότες για τα μπλόκα

Μάλιστα, τα ειδοποιητήρια αναγράφουν ότι το συγκεκριμένο πλημμέλημα αφορά «κατ΄εξακολούθηση πράξεις», ενώ οι αγρότες αναφέρουν με παράπονο ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανακόλουθη κι ενώ όσο το υπουργείο Δικαιοσύνης καθυστερεί να φέρει τη ρύθμιση, τόσο τα ραβασάκια θα πυκνώνουν.

Θυμίζουμε πως ενώ τα μπλόκα ήταν σε εξέλιξη και μετά την πρώτη συνάντηση εκπροσώπων αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη με έγγραφό της προς όλους τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρα τόνιζε ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών «συνιστά αξιόποινη πράξη, που διώκεται αυτεπαγγέλτως», καλώντας τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να παρέμβουν για τη βεβαίωση εγκλήματος, και αφετέρου «την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Την κ. Κοτζαμάνη έσπευσε να μαζέψει μετέπειτα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των 68 μπλόκων (Μπούτας), φέρεται να δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην ποινικοποίηση κινητοποιήσεων.

Μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου τονίζονταν ότι: «η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών. Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα».